DOLAR
32,3660
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Advert

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Yılan Hikayesine Dönen Şehir Hastanesi Bir An Önce Bitirilmeli

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Yılan Hikayesine Dönen Şehir Hastanesi Bir An Önce Bitirilmeli

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, kentte yapılması planlanan şehir hastanesinin ihale kaynaklı sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini vurguladı.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç, kentte yapılması planlanan şehir hastanesinin alanına gelerek şehrin sağlık sorunlarına dikkat çekti.

Dinç, hastane yetersizliğinden dolayı hastanelerde oluşan kuyruklar, randevu alamama, alanında uzman doktor yetersizliği ve daha birçok sıkıntının yaşandığını ifade etti.

“Valilik şehir hastanesinin 2023 yılında faaliyete gireceğini söylemişti”

Yetkililerin, şehir hastanesinin 2023 yılında faaliyete gireceğini söylediğini hatırlatan Dinç, “Yıllardır yetkililer tarafından yapıldı, yapılacak denilen şehir hastanesinin inşaatına bir türlü başlanmadı. Hatta dönemin Diyarbakır Valisi Şehir hastanesinin 2023 yılında faaliyete gireceğini söylemişti. 2023’e üç ay kaldı ancak ortalıkta hastane denen bir şey yoktur. Şu an bu alanda vatandaşlarımızın tedavi olması gerekirken in/cin top oynuyor.” dedi.

“Hastane yetersizliğinden dolayı vatandaşların ne sıkıntılar çektiğini bizzat alanda gözlemleyerek görüyoruz”

Hastanelerde oluşan kuyruklar, randevu alamama, alanında uzman doktor yetersizliği gibi birçok sıkıntının yaşandığını ifade eden Dinç, Diyarbakır halkının yaşanan bunca sıkıntılara ve mağduriyetlere reva görülmesini kabul etmediklerini söyledi.

Dinç, şu ifadeleri kullandı:

Diyarbakır, Doğu’nun kalbi hükmünde olan, 2 milyon nüfusa sahip ve çevre illerden vatandaşların sağlık hizmeti için baş vurduğu merkezi bir yerdir. Hastane yetersizliğinden dolayı Diyarbakırlı hemşerilerimizin ne sıkıntılar çektiğini bizzat alandan gözlemleyerek görüyoruz.  Hastanelerde oluşan kuyruklar, randevu alamama, alanında uzman doktor yetersizliği ve daha birçok sıkıntı. Halkımızın bu sıkıntılara ve mağduriyetlere reva görülmesini kabul etmiyoruz.

“Halkımız artık somut icraat ve hizmetler bekliyor”

Dinç, “Yıllardır kararı alınan 1000 yataklı şehir hastanesi neden bitirilmedi?  Madem ki yetkililer Diyarbakır’da şehir hastanesine ihtiyaç vardır dediler. O zaman bu sağlık hizmeti ihtiyacı yıllardır nasıl karşılanıyor?” diye ekledi.

Yetkililere seslenen Dinç, “Diyarbakır’ımızın kağıt üzeri projelere, animasyonda kalan hizmetlere karnı tok! Halkımız artık somut icraat ve hizmetler bekliyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığının inisiyatif alarak şehir hastanesinin inşasını bitirmeli ve halkımızın hizmetine sunmalıdır. İhaleden kaynaklı yaşanan sıkıntıların faturası halkımıza yansıtılmamalı.” diye konuştu. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.