DOLAR
32,6004
EURO
34,8280
ALTIN
2.491,99
BIST
9.506,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Advert

Birinci Doğu Dahiliye Kongresi Diyarbakır’da Gerçekleşti

Birinci Doğu Dahiliye Kongresi Diyarbakır’da Gerçekleşti
07.10.2022 17:21
495
A+
A-

Güneydoğu İç Hastalıkları Derneği, dahiliye uzmanlarına yönelik bilimsel toplantı ve sempozyum düzenlemek amacıyla gerçekleştirdiği ilk kongresini Diyarbakır’da başlattı.

İç Hastalıkları alanında güneydoğu illerinde çalışmakta olan dahiliye uzmanlarının branşlarında daha verimli ve donanımlı olabilmelerini sağlamak amacıyla kurulan Güneydoğu İç Hastalıkları Derneği, Diyarbakır’da kongre açılışını gerçekleştirdi.

 

Bölgeden birçok akademisyenin katıldığı programın 3 gün sürmesi hedefleniyor.

Bugün ilki gerçekleştirilen programın içeriği ve amacı hakkında bilgi veren Güneydoğu İç Hastalıkları Derneği ve Kongre Başkanı Doç. Dr. İhsan Solmaz, öncelikli hedeflerinin derneğin çalışma alanını genişletip dahiliye alanında uzmanlarla güncel bilgileri paylaşıp hastalara daha fayda sağlamak olduğunu söyledi.

Doç. Dr. İhsan Solmaz

Dernek hakkında kısaca bilgi aktaran Solmaz, “2021 yılında Güneydoğu İç Hastalıkları Derneğini kurduk. Amacımız Diyarbakır’ı merkez konumlandırıp çevre il ve ilçelerdeki dahili uzmanları bir araya toplayıp sempozyum ve kongreler düzenlemektir. Bunun ilkini de 7-9 Ekim tarihlerinde Diyarbakır’da gerçekleştiriyoruz.” dedi. 

Solmaz, “Bu kongredeki paydaşımız dahili uzmanlar derneği ulusal, bizler yereliz. Bununla beraber bir kongre yaparak bilimsel aktiviteleri Diyarbakır’da toplamak istedik. Şu anda Diyarbakır’da misafirlerimiz arasında başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere farklı illerden gelenler var. Aynı zamanda çevre il ve ilçelerden katılan dahiliye alanında uzman çok değerli akademisyen katılımcılar var.” ifadelerini kullandı.

“İnsanların ilk uğradıkları durak dahiliye uzmanlarıdır”

Dernek olarak hedeflediklerinin daha geniş kitlelere ulaşmak olduğunun altını çizen Solmaz, şunları söyledi:

Bunu birinci dahiliye kongresi olarak düzenliyoruz. Yılda bir bu kongreleri arttırarak daha kapsamlı hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu kongrenin ikincisini 2023 ekim ayında yapmayı düşünüyoruz. Arkadaşlarımız şimdiden çalışmalara başlamış durumda. Bu kongreye 5 ay önce 100 kişilik bir katılımla yola çıktık ve şu anda mesai saati olmasına rağmen salonda 120 kişi var. Yarın daha fazla misafir ağırlayacağız. Hedefimiz bir sonraki sene için 400-500 kişi ile daha büyük bir kongre düzenlemektir.

Kendi alanında uzman olmuş, akademisyen, doçent ve profesörlerin verdiği derslerde en son gelişmeleri takip ederek burada yeni tedavileri, tanılardaki yenilikleri ve görüntülemeleri anlatıp hastalarına daha fazla fayda sağlamalarını istediklerini belirten Solmaz, “Akademisyenlerimizin ve doktorlarımızın buradan aldığı bilgiyle hastalarına fayda sağlamalarında bir pay sahibi olabilirsek hedefimize ulaştığımız anlamına gelir. Bölgedeki tüm dahiliye uzmanlarının derneği bilmelerini, üye olmalarını ve derneğimizi büyümesi için bizimle çalışmalarını istiyoruz. Çünkü biz Diyarbakır’ı merkeze koyduk, çevre il ve ilçelerdeki tüm dahiliye uzmanlarına hitap etmek istiyoruz. Belki sonraki programımızı Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve hatta Erzurum’da bize teklif gelecek herhangi bir ilde yaptırabiliriz.” şeklinde konuştu.

Solmaz, “İnsanların ilk uğradıkları durak dahiliye uzmanlarıdır. Bu uzmanlar hastalarının tanılarını koyuyor veya ilgili branşa yönlendirilmesini sağlıyorlar. Bundan dolayı dahiliye uzmanları ne kadar kapsamlı bir bilgiye sahip olursa o düzeyde hastalara faydaları dokunacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.