DOLAR
32,3712
EURO
34,9854
ALTIN
2.326,10
BIST
9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Advert

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç’ten TOKİ’de Daire Teslim Süreleri Uzayanlara Ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç’ten TOKİ’de Daire Teslim Süreleri Uzayanlara Ziyaret
17.10.2022 18:44
411
A+
A-

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesindeki bazı TOKİ konutlarının uzun süredir tesliminin gerçekleştirilmediğini belirten hak sahipleri, sorunlarını HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç’e anlattı.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Yenişehir ilçesi Üçkuyu Mahalesi’nde 2020 yılında ihalesi yapılan 2 bine yakın konutun hak sahiplerine teslim edilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirten hak sahipleriyle bir araya geldi.

TOKİ tarafından mağdur edildiklerini söyleyen vatandaşlar yaşadıklarını tek tek Dinç’e anlatarak sorunlarının bir an önce giderilmesi için yetkililerden çözüm beklediklerini ifade ettiler.

Mağdurların yaşamış olduğu sorun ve sıkıntıların çözüme kavuşturulması için önerilerini de sunan Dinç, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2020 yılı mayıs ayında 2 bine yakın konut ihalesi yapıldı. Dar gelirli vatandaşlarımızda bu konutları almak için TOKİ’ye başvurdular ve konutlar bu vatandaşlarımıza çıktı. Ancak 2021 yılında teslim edilmesi gereken bu konutlar halen teslim edilmemiş.” İfadelerini kullandı.

“Vaktinde teslim edilmeyen konutlar yüzünden çok sayıda vatandaş farklı sorunlar yaşıyorlar”

Hak sahiplerinin tüm planlarını TOKİ konutlarının kendilerine teslim edileceği zamana göre ayarladığını, fakat bir yıldır bu teslimatın gerçekleşmemesi üzerine mağduriyet yaşadıklarını belirten Dinç, şunları söyledi:

Bu vatandaşlarımızın çoğu kendi hayatlarını, programlarını hatta evliliklerini bile bu tarihe göre belirlemişler. Fakat bu konutlar vaktinde teslim edilmediği için vatandaşlarımız ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. Hatta bazı veliler, öğrencilerini kendilerine teslim edileceği söylenen konutların bulunduğu yerlerdeki okullara kaydetmişler. Konutlar teslim edilmeyince bu vatandaşların çocukları da mağdur duruma düşmüşlerdir. Kiracı olan bazı vatandaşlarımız ise ev sahibine TOKİ’nin kendilerine verdiği teslim tarihini baz alarak çıkacaklarını söylemiş fakat konutlar teslim edilmeyince hem ev sahipleri hem de kiracılar mağdur olmuştur. En son dayanamayan bir kardeşimiz kirada bulunduğu evi boşaltmış ve eşyalarını teslim edilmeyen konutunun yakınındaki çamurlu bir arsaya bırakmak zorunda kalmış.

“Vatandaşlarımızın daha büyük bir mağduriyet yaşamamaları için kriz masası kurulsun”

Vatandaşların yaşadıkları mağduriyetleri anlattıktan sonra çözüm önerilerini de ifade eden Dinç, “Biz bu vatandaşlarımızın daha büyük bir mağduriyet yaşamamaları için kriz masası kurulsun ve konutları hemen teslim edilsin diyoruz. Ayrıca bir yıl boyunca kendilerine konutları teslim edileceği söylenen fakat bu konutlar kendilerine teslim edilmediği için bir yıldır kirada kalan mağdurlara kirada kaldıkları bu süre zarfında ceplerinden çıkan kira paraları geri ödenmelidir.” dedi. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.