DOLAR
32,3578
EURO
35,0024
ALTIN
2.326,06
BIST
9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Advert

Memur Ve Emekli De Etkilenecek! Asgari Ücrette 6 Bin 96 Lira Detayı

Memur Ve Emekli De Etkilenecek! Asgari Ücrette 6 Bin 96 Lira Detayı
06.11.2022 10:17
472
A+
A-

TÜİK yıllık enflasyon rakamını yüzde 85,51 olarak açıkladı. Ekim ayında enflasyon aylık bazda ise yüzde 3,54 oldu. Gözler asgari ücret, memur ve emekli maaşına çevrildi. Vatandaşlar merakla yapılacak zam oranlarını bekliyor. Peki tahminen asgari ücret ne kadar olur?

TÜİK ekim ayı enflasyonunu açıkladı, hesap makineleri ortaya çıktı. Türkiye’de gözler asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Yeni dönemde asgari ücret ve emekliye ne kadar zam yapılacak? Herkesin merak ettiği soruyla ilgili son gelişmeleri derledik. 

Konuyla ilgili CNN Türk’e konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya şu ifadeleri kullandı:
“Şu an asgari ücret 5 bin 500 lira. Eğer ekim ayı enflasyonu üzerinde herhangi bir iyileştirme ilavesi yapılmadan çıplak olarak ele alacak olursak asgari ücretin 6 bin 96 liraya ulaştığını görebiliriz. Tabii ki burada kasım ve aralık ayında gelecek olan enflasyon rakamları da bu 6 bin 96 lira rakamın üzerine ilave edilecek.”

Asgari ücretle birlikte memur ve emekli maaşlarına da zam merak konusu olmaya devam ediyor. Özgür Kaya, memur ve emekliler için ise şunları söyledi:

Memur en düşük maaşı 10 bin olabilir
“Memurumuzun en düşük maaşı şu an 9 bin 109 lira. Bu rakama ekim ayı enflasyonunu ilave ettiğimizde 10 bin lira seviyesine yükseldiğini görüyoruz. 

En düşük memur emeklisi ne olacak?
En düşük memur emeklimizin maaşı 6 bin 77 lira. Bu rakamın da 6 bin 797 liraya yükseldiğini görüyoruz. Yani ekim ayı enflasyon rakamına göre. 2000 yılı öncesinde SGK’dan emekli olan bir vatandaşımız 4 bin 687 liradan taban aylığı 5 bin 195 liraya yükselmiş olacak.

Yine 2000 yılından önce Bağ-Kur emeklisinin en düşük maaşı 4 bin 197 liradan 4 bin 652 liraya yükselmiş olacak.”

Kasım ve aralık ayı enflasyonu açıklandığında bu ücretler değişecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.