DOLAR
32,3577
EURO
34,9584
ALTIN
2.325,14
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Advert

EYT’de Yaş Sınırı Kalktı İşte Detaylar

EYT’de Yaş Sınırı Kalktı İşte Detaylar
28.12.2022 21:51
1.407
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde EYT düzenlemesi ile ilgili ayrıntıları açıklıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen 5,7 milyon vatandaş, “EYT şartları ne olacak, EYT yaş sınır olacak mı?” soruları için nefeslerini tuttu ve ekranlara kilitlendi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği EYT düzenlemesini açıklıyor.

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

EYT düzenlemesinin müjdesi ile huzurunuzdayım. Uzun ve kapsamlı çalışmanın ardından nihai halini almıştır. Çok önemli reformlara imza atmış bir hükümetiz. Kamu bütçesine büyük yük bindiren sistemimizi yönetilebilir hale getirmek için çok uğraştık. 1999 Eylül’ünde yürürlüğe giren düzenlemeye atılan adımları 2008 yılında daha ileriye taşıdık.

Sistemin idamesine zarar vermemek ve ülke ekonomisinin üzerine kaldıramayacağı yükler bindirmemek için uzunca bir süre böyle bir düzenlemeye sıcak bakmadık. Konuyu derinlemesine incelemeden hesabını sağlamca yapmadan herhangi bir taahhüt altına girmek istemedik.

MİLLETİMİZ İÇİN YAPIYOR, MİLLETİMİZE ADIYORUZ
Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenlemeyle birlikte artık sistemi her türlü tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtmuş olacağımıza inanıyorum. Bu düzenlemeyi de milletimiz için yapıyor, milletimize adıyoruz.

Bugün sizlerle paylaşacağımız düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emekli olma hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Kasım 2019 tarihinde katıldığı toplu açılış töreninde EYT düzenlemesine ilişkin olarak, “Seçimi kaybetsek de yokum” demişti.

Erdoğan, 13 Aralık 2020’de EYT sorununun bu yıl içinde çözüleceğini ifade etmişti.

“Şu anda ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyorlar ve inşallah ay sonuna kadar da bunu karara bağlayacağız ve 2023’e masamızdan bunu kaldırarak inşallah girmiş olacağız. Olay bu”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.