DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Advert

Bismil Korukçu ve Kayabaş Köylerinde Husumetli Aileler barıştırıldı

Bismil Korukçu ve Kayabaş Köylerinde Husumetli Aileler barıştırıldı
17.01.2023 19:28
525
A+
A-

Bismil İlçesinde Korukçu ve Kayabaşı Köyleri arasındaki barış törenine Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Milletvekili M. Mehdi Eker, DBB Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Diyarbakır İl müftüsü Lütfü İmamoğlu, Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince İlçe Müftüsü Dr. Enver Polatoğlu HÜDAPAR İlçe Başkanı Ali Bilmez ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Bismil İlçesinde Kayabaşı ve Korukçu Köyünde İkamet etmekte olan Türk, Orak, Gök Aileleri ile Erkek ve Yanık Aileleri arasında 9 Aralık 2021 tarihinde meydana gelen olayda bir şahsın Vefat etmesi ve yaklaşık 15 kişinin yaralanması ile başlayan kan davası barış ile sonuçlandırıldı.

Bismil İlçesinde Kayabaşı ve Korukçu köylüleri arasında 9 Aralık 2021 tarihinde çıkan kavgada Kadri Türk (39) hayatını kaybetmiş, bazıları ağır olmak üzere yaklaşık 15 kişi yaralanmıştı.

img-7561.jpg

Kavganın yaşandığı tarihten bu yana Bismil  Kanaat Önderleri Derneği uzlaşma komisyonları gerek ilçenin önde gelenleri, gerek kanaat önderleri gerekse de ilçedeki mülki amirler aileleri barıştırmak için çabalarını sürdürüyordu. Yaklaşık bir yıldır süren çabalar neticesinde Kayabaşı ve Korukçu Köyünde İkamet etmekte olan Türk, Orak, Gök Aileleri ile Erkek ve Yanık Aileleri barışmayı kabul etti.

Aileleri bir araya getiren Bismil Kanaat Önderleri Barış Komisyonu uzun süren çabalar neticesinde tüm tarafları barışa ikna etti.

Korukçu Köyü Muhtarı Yılmaz Yanık uzun süredir tarafları bir araya getirmek ve barıştırmak için çabaladıklarını belirtti. Yanık; “barışın sağlanması konusunda uzun süredir çaba gösteren Bismil Kanaat Önderlerine, Sayın Valimize, Milletvekilimiz Sayın M. Mehdi Eker’e ve Sayın Kaymakamımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” İfadelerini kullandı.

BARIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Bismil Kanaat Önderleri Derneği ve Bismil Kaymakamı/Belediye Başkan V. Enver Hakan Zengince’nin barışmaya ikna ettiği Türk, Orak, Gök Aileleri ile Erkek ve Yanık Aileleri için Bismil İlçesinde Kanaat Önderleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Doğan’ın ev sahipliğinde düğün salonunda barış töreni düzenlendi.

img-7673.jpg

img-7618.jpg

Düzenlenen barış törenine Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Diyarbakır Milletvekili (Eski Tarım Bakanı) M. Mehdi Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince, Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Bismil İlçe Müftüsü Dr. Enver Polatoğlu, HÜDAPAR İlçe Bakanı Ali Bilmez siyasi parti ve STK temsilcileri, bölge kanaat önderleri ve halk katıldı.

Düzenlenen barış töreninde; Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Diyarbakır Milletvekili M. Mehdi Eker, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince, Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural ve Bismil Kanaat Önderler Derneği Barış Komisyonu Üyesi Molla Musa Kılıç birer konuşma yaptılar.

img-7833.jpg

img-7854.jpg

KUR’AN’I KERİM’İN ALTINDAN GEÇEREK YEMİN ETTİLER

Barış için bir araya gelen Türk, Orak, Gök Aileleri ile Erkek ve Yanık Aileleri yapılan barış töreninin ardından Kur’anı Kerim’in altından geçerek barış yemin ettiler. Yapılan barış töreni Diyarbakır Müftüsü Lütfü İmamoğlu’nun yaptığı dua ile sona erdi.

HABERİN DEVAMI GELECEK…

img-7819.jpg

img-7796.jpg

img-7878.jpg

img-7883.jpg

img-7587.jpg

img-7590.jpg

img-7784.jpg

img-7650.jpg

img-7668.jpg

img-7897.jpg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.