DOLAR
32,5866
EURO
34,8481
ALTIN
2.504,29
BIST
9.677,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Advert

“Su sayacınızı soğuktan koruyun” uyarısı

“Su sayacınızı soğuktan koruyun” uyarısı
18.01.2023 11:46
287
A+
A-
“Su sayacınızı soğuktan koruyun” uyarısı

Kış aylarında hava sıcaklıklarının aniden düşmesi ile birlikte su sayaçları ve tesisatlarda oluşabilecek donma riskini engellemek için abonelere çağrıda bulanan DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, korumasız ve açıkta bulunan su sayaçları ile su borularının donma olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

Abonelerin basit yöntemlerle tedbir alabileceğini belirten Tutşi, şöyle konuştu: “Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgâr almayacak şekilde düzenlenmeli. Su sayacının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan suyu engellemek için ana vananın kapatılması gerekiyor.”

Donan sayaçlara ateş ve sıcak su ile müdahale etmeyin

Bazı abonelerin donan sayaç ve su borularına sıcak su, ateşle müdahale ederek açmaya çalıştığını kaydeden Tutşi, bu yöntemin sayaçları kullanılamaz hale getirdiğini aktardı.

Tutşi, şunları dile getirdi: “Donan sayaca, sıcak su dökülmesi veya ateş tutularak açılmaya çalışılması, sayacın patlamasına ve hasarın artmasına sebebiyet veriyor. Olası sayaç donmaları ile karşı karşıya kalınması durumunda abonelerimiz, sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, abone numaraları ile birlikte 153 Çağrı Merkezi’mizden yardım alabilirler. Abonelerimiz, bizlere ulaşarak teknik anlamda destek isteyebilir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.