DOLAR
32,5655
EURO
34,7624
ALTIN
2.488,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Advert

Diyarbakır’da Dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazına davet

Diyarbakır’da Dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazına davet
23.02.2023 21:13
338
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 ilde devam eden sarsıntıların son bulması talebiyle İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı pazar günü Diyarbakır’da toplu dua, istiğfar ve kılınacak gıyabi cenaze namazı için program düzenliyor.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından yaklaşık 17 günlük süre içerisinde 8 bine yakın artçı deprem meydana geldi.

Meydana gelen depremler dolayısıyla korku ve paniğin eksik olmadığı bu günlerde deprem ve benzeri afetlerin son bulması temennisiyle İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı halkı düzenlenecek toplu dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı programlarına davet etti.

İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı bünyesinde 26 Şubat Pazar günü Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi 15 Temmuz Şehitler Parkında (Park Orman) Dua, İstiğfar ve Gıyabi Cenaze Namazı programı düzenlenecek.

Yapılacak programa ilişkin İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasını İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer okudu.

“İnsana düşen görev, gereken tedbiri aldıktan sonra Allah’a tevekkül etmektir”

“And olsun biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele!” ayet-i kerimesiyle açıklamaya başlayan Molla Özer, deprem ve benzeri doğal afetlerin Allah-u Teala’nın kürre-i arz için tayin ettiği kanunlar çerçevesinde meydana geldiğini hatırlatarak “Bununla birlikte Rabbimiz, her işte olduğu gibi bu tabiat olaylarını da sebeplere bağlamıştır. Burada insana düşen görev, gereken tedbiri aldıktan sonra Allah’a tevekkül etmektir. Her ne kadar tedbir takdirin önüne geçmiyor olsa da insana düşen tedbirdir, takdir Allah’ın işidir.” dedi.

Molla Özer, “Bu imtihan dünyasında yapılan her işin hesabının sorulacağı ve Allah katında zerre kadar iyiliğin de kötülüğün de karşılığının olduğu bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini hiçbir zaman unutmamak gerekir. Yaşadığımız bu süreçte yıkılan binalarda ihmali olan herkesin sorumlu olduğunu, inşaatından izin ve denetimlerine kadar her bir süreçte işi ehlinin yapması ve yaptığı işi sağlam yapması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu dünyanın imtihan yurdu olduğunu, hiçbir olay bu imtihandan bağımsız olmadığına vurgu yapan Özer, “Bundan dolayı Müslümanlar olarak işe tek yönlü ve sadece maddi açıdan bakılmaması gerektiğinin bilincinde olmalı, ‘O’nun bilgisi dışında bir yaprak dahi düşmez’ ayeti gereğince her şeyin Allah’ın (Celle Celaluhu) irade ve kudreti dahilinde olduğunun şuurunda olunmalıdır. Başa gelenleri tek taraflı ve sadece maddi sebeplere dayandırmak gaflettir.” şeklinde konuştu.

“Halkımızı seccadelerini alarak programlara katılmalarını bekliyoruz”

Allah’ın geçmiş kavimlerle ilgili Kur’an’da birçok tabloyu gözler önüne serip insanları uyardığını ve bunlara bakarak ibret alınmasını istediğinin altını çizen Özer, şu ifadelere yer verdi:

“Bu bağlamda Hazreti Yunus Aleyhisselam’ın kavmi olan Ninova halkının tevbesi bir numune-i imtisaldir. Müslümanlar olarak başa gelen her fenalığın insanın kendi nefsinden olduğunu göz önünde bulundurup bela ve musibetlerle karşılaşıldığında, bunu bir ikaz olarak kabul edip dersler çıkarmalı ve kulluk vazifesinin ne derecede yerine getirildiğinin muhasebesi yapılmalıdır. Alemlerin Rabbi olan Allah’a yönelip tevbe ve istiğfar etmeli, kendimize, ailemize, toplumumuza ve tüm Müslümanlara dua edilmelidir. Yapılan hata ve günahlar terk edilmeli, hakkı geçen insanlardan helallik dilenmelidir.”

Depremin meydana geldiği ilk günden itibaren toplumun her kesiminden duyarlı insanların seferber olup yardıma koşması ve kenetlenip dayanışması takdire şayan olarak değerlendiren Molla Özer, Müslüman halkın birbirlerine karşı bu merhametinin Allah’ın da rahmetini celp edeceğini belirterek bu yardım ve dayanışma ruhunun devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tüm halkı düzenlenecek programa davet eden Molla Özer, “Bu münasebetle tüm halkımızı 26 Şubat Pazar günü, saat 12.00’de 15 Temmuz Şehitler parkında (Park Orman) düzenleyeceğimiz ‘Dua, İstiğfar ve Gıyabi Cenaze Namazına Davet’ programına seccadelerini alarak katılmalarını bekliyoruz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.