DOLAR
32,5777
EURO
34,9750
ALTIN
2.429,40
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Advert

Bismil Kızılay Şubesine Ziyaretler Devam Ediyor

Bismil Kızılay Şubesine Ziyaretler Devam Ediyor
26.02.2023 14:40
595
A+
A-

Diyarbakır’da Depremden dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine taziye ziyareti ve il dışından Diyarbakır bölgesine ikamet için gelen ailelere ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştirmek üzere Diyarbakır a gelen Dr. Aziz Alper BİTEN Bismil Kızılay şubesini ziyaret etti.

HABERİN VİDEOSU 🔽

Bismil Şubesine geçmeden önce Bismil ilçemize gelen depremzede aileleri Kızılay şube başkanı Necmi Gültekin ve şube sekreteri Mustafa Eken’in eşliğinde ziyaret eden, durumları halkında bilgi alan ve geçmiş olsun dileklerinde bulunan Biten, daha sonra Kızılay Bismil şubesine geçti. Şubede hazır bulunan Şube başkanı Necmi Gültekin, şube sekreteri Mustafa Eken Genç Kızılay ilçe teşkilatı ve mahalle temsilcileri misafirleri karışladı. Şubede yapılan çalışmaları yerinde gören Biten’e eşlik eden Şube Başkanı yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Gültekin; Depremden önce Bismil şubesinin çalışmalarını anlatarak 6 Şubat günü yaşanan depremin ardından Bismil şubesi tarafından başlatılan projelerden bahsetti. Depremde büyük hasar gören Adıyaman’a 2 Hatay’a 2 olmak üzere toplam 4 tır yardım gönderdiklerini bu tırlarda öncelikli olarak gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri, su, kahvaltılık, meyve suyu, kek, ekmek, helva, günlük yaşam ürünleri, ısınma için elektrikli soba, tüplü katalitik, jeneratör, battaniye, yorgan, bebek bezi, hasta ve yaşlı bezi, bebek maması, puding, süt, alt üst giysiler, iç çamaşırlar ve farklı ihtiyaçları bulundurduklarını söyledi.

Yaşanan süreçte ilçemize misafir olarak gelen depremzedeleri de unutmadıklarını belirten Gültekin deprem anında birimlerini kurduklarını genç teşkilatında büyük destekleriyle 5 birim oluşturduklarını söyledi. Tespit, Dağıtım, şube, saha ve kadın gönüllü birimleriyle telefon üzerinden ve sosyal medya hesaplarına gelen tüm arama ve mesajlara en hızlı şekilde ulaşarak durumları halkında bilgi edindiklerini aktardı.

Dağıtım komisyonu ihtiyaç sahiplerine gıda, soba, odun, kömür, hali dağıtımı yaparken şubeye davet edilen depremzedelere bedenler ölçüsünde alt üst giyim bot ve mont bebeler için bez, mama, süt verdiklerini şube komisyonu ve kadın gönüllülerin bu esnada şubede aktif görev aldıklarını ve mağdurlara yardımcı olduklarını saha ekibinin ise Yardım göndermek isteyen bağışçıların yardımlarını yine bağışçıların yardımıyla şubemize taşıdıklarını söyledi.

Adıyaman ve Hatay dönüşü kaymakam beye durum raporu veren şube yönetimlerinin ilçe kaymakamlarının müsaadesi ile kardeşlik parkında “depremzedelere Yardım Çadırı” kurarak bağışçıların Kızılay’a sahada daha hızlı ulaşmasını amaçladıklarını belirtti. Yönetimi adına Bismil ilçe kaymakamı sayın Enver Hakan Zengince’ye , Bismil belediyesine ve tüm bağışçılara teşekkür etti. Şubenin yaptığı faaliyetleri takdir eden Aziz Alper Biten bunca gencin gönüllü olarak şubede olmasının kendisini gururlandırdığını, bu tür iyilik faaliyetlerinde yetişmenin ne kadar değerli ve önemli olduğunu belirterek Bismil’de daha hayırlı işler yapmaları ve gelecekte bu faaliyetlerin tecrübeleriyle geleceğe daha faydalı bireyler olacaklarını söyledi.

Bismilli hayırseverler vatandaşlara ve tüm ülkemizdeki kıymetli bağışçılara teşekkür ederek Bismil Kızılay şubesi için başarı dileklerinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.