DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Advert

Diyarbakır Umut Kervanından Diyarbakır’da 500 aileye gıda yardımı

Diyarbakır Umut Kervanından Diyarbakır’da 500 aileye gıda yardımı
06.03.2023 18:57
376
A+
A-

Diyarbakır Umut Kervanı, Berat Kandili dolayısıyla hazırladığı gıda, kırmızı et ve ekmekten oluşan yardım paketlerini Diyarbakır’daki ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

Kahramanmaraş merkezli depremin ilk gününden bu yana deprem bölgesinde çalışmalarına ağırlık veren Umut Kervanı, hayırseverlerin desteğiyle hazırlamış olduğu 500 gıda kolisi, kırmızı et ve ekmekten oluşan yardım paketini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Berat Kandili münasebetiyle Diyarbakır’da yapmış oldukları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Abdurrahim Karadeniz, hayırseverlerin destekleri doğrultusunda çalışmaları sürdüreceklerinin altını çizdi.

Karadeniz, “Diyarbakır Umut Kervanı olarak ihtiyaç sahibi ve mağdur ailelere yönelik gıda yardımı çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Berat Kandili münasebetiyle Diyarbakır merkez ilçelerinde hayırseverlerden temin edip hazırladığımız 500 adet gıda, kırmızı et ve ekmekleri ihtiyaç sahibi ve mağdur ailelere ulaştıracağız.” dedi.

“Bu afetin yaraları uzun bir süre devam edecektir”

Bölgede büyük bir felaket yaşandığını hatırlatan Karadeniz, “Bu büyük afetten dolayı ihtiyaç sahibi ailelerimiz çoğaldı. Diyarbakır Umut Kervanı olarak depremin ilk gününden itibaren tüm üye ve gönüllülerimizle gerek Diyarbakır gerekse de depremde etkilenen diğer 10 illerde depremzede kardeşlerimize hizmet etmeye, yaralarını sarmaya ve onlara umut olmaya çalıştık. Allah’ın izniyle çalışmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Karadeniz şunları söyledi:

“Umut Kervanı olarak tüm hayırsever halkımıza çağrımızdır. Yaşadığımız bu büyük afettin yaralarını sarmak için toplum olarak el ele vermemiz gerekir. Bu afetin yaraları uzun bir süre devam edecektir. Hayırseverlerimiz yardımlarını yaparken bütün bunları göz önünde bulundurmaları gerekir. Bu münasebetle tüm halkımızın Berat Kandilini tebrik eder ve başta deprem olmak üzere tüm bela ve musibetlerin define vesile olmasını temenni ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.