DOLAR
32,5258
EURO
34,7471
ALTIN
2.490,46
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Advert

Molla Şenlik: Ramazan bir arınma ayıdır

Molla Şenlik: Ramazan bir arınma ayıdır
16.03.2023 23:00
406
A+
A-

Ramazan ayının önemine dikkat çeken İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Şenlik, bu ayın tüm Müslümanlar ve insanlık için büyük bir fırsat olduğunu belirterek rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan bu mübarek aydan en iyi şekilde istifade edilmesi gerektiğini vurguladı.

Cehennem kapılarının kapatıldığı, cennet kapılarının sonunda kadar açıldığı, şeytanın zincire vurulduğu rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı Ramazan’ın önemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Şenlik, Ramazan ayının ve oruç ibadetinin önemi, bu mübarek ayın nasıl geçirilmesi gerektiği ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

Ramazan ayının Türkiye ve âlem-i İslam için hayırlara vesile olmasını dileyen Şenlik, bu ayın büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Müslümanların bu aydan en iyi şekilde istifade etmesi gerektiğini ifade etti.

“İnsan aç kalacak ki açların halinden anlasın”

Ramazan ayının, yemekten ve içmekten iktisat yapmak olduğunu ifade eden Şenlik, “Ramazan ayının gölgesi üzerimize düşmüş bulunmaktadır. Rabbim hayır ve selametle getirsin ve aramızdan memnun olarak götürmeyi bize nasip eylesin. Ramazan ayı gelmeden önce birçok insan hazırlık yapıyor. Kimi maddi kimi de manevi hazırlık yapıyor. İnsanlar sofralarını zenginleştirmek için başka zamanlardan çok daha fazla israf ederek, yiyecek ve erzak depoluyor. Fakat Ramazan’da az yemek gerekir. Ramazan yemekten ve içmekten iktisat yapmaktır. İnsan biraz aç kalacak ki açların halinden anlasın ve susuz kalacak ki zor durumda olanların halini anlasın. Rabbine olan acizliğini ve yetersizliğini anlasın. Bu vesileyle bütün Müslüman kardeşlerimize Ramazan gelmeden önce manevi olarak hazırlanmalarını tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Ramazan bir arınma ayıdır, bir arınma mevsimidir”

Molla Mehmet Şenlik

Peygamber efendimizin Ramazan ayına verdiği değere dikkat çeken Şenlik, “Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Ramazan ayı gelmeden, Recep ayına girer girmez ‘Allah’ım Recep ve Şaban’ı bize bereketli kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur.’ derdi. Biz de öyle diyoruz. Ramazan’a güzel bir şekilde kavuşmayı ve Ramazan’ı güzel bir şekilde ihya etmeyi, hayır ve hasenatla nefsimizi arındırmakla geçirmeyi nasip etsin. Ramazan bir arınma ayıdır, bir arınma mevsimidir. Bu arınma gerek bedeni olarak yaptığımız ibadetlerle gerekse de verdiğimiz sadaka, fitre ve zekatlarla olur. Ve kendimizi yenilememiz, revize etmemiz gerekiyor. Bu sebeple bizim daha çok hazırlanmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“İftarı yaygınlaştırmak gerekiyor”

Ramazan ayında hayır, hasenat ve ibadetlere ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Şenlik, “Ramazan ayında daha cömert olmak daha çok Kur’an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi okumak ve daha çok hayır hasenatta bulunmak, fakiri ve yoksulu daha güzel anladığımız için, onlara el uzatmak ve yardımda bulunmak, iftarı yaygınlaştırmak gerekiyor. Bir oruçluyu iftar ettiren insanın aynı iftar ettirdiği kişi gibi sevaba nail olacağını bilmemiz gerekiyor. Hadis-i Şerif bize ‘Kim oruçluya iftarını açtırırsa oruçlunun kazandığı sevap kadar kendisi de sevap kazanır. Onun sevabından da eksilme olmaz.’ dersini veriyor. İftar yemeği sadece soframızı zenginleştirip bol bol yemekle değil gerekirse çorbamıza su katarak başkalarına da faydalı olmalıyız.” diye konuştu.

“Allah Ramazan’dan Ramazan’a bizi toparlamaya çalışıyor”

Önümüzde Ramazan ayı gibi güzel bir mevsimin olduğunu ifade eden Şenlik, “Böyle güzel bir mevsim var önümüzde. Bir arınma bir imkân mevsimi. Allah Ramazan’dan Ramazan’a bizi toparlamaya çalışıyor. Bizim de kendimize gelmeye, kendimizi yenilemeye çalışmamız gerekiyor. Bu sebeple inşallah Ramazan-ı Şerif’i güzel bir şekilde ihya edeceğiz. Daha çok hayır ve hasenatta bulunacağız. Mü’min kardeşlerimize örnek olmak için bunu önce bizim yapmamız, yaparak göstermemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Şenlik son olarak “Ramazan-ı Şerif’in cümlemize mübarek olmasını, güzel bir şekilde arınmayı ve güzel bir şekilde tövbe ve istiğfar ederek geçmişimizi yenileyerek yeni bir sayfa açmayı Rabbim bizlere nasip etsin.” temennilerinde bulundu. 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.