DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Advert

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Buradan Kürt vatandaşlara sesleniyorum

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Buradan Kürt vatandaşlara sesleniyorum
A+
A-

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Sözcüsü Serkan Ramanlı, A Haber’de Banu El’in sunduğu programın konuğu oldu.

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, A Haber’de Banu El’in sunduğu programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ramanlı’nın konuşmasından öne çıkanlar;

-HÜDA PAR tepkilerin odağı haline geldi bu konudaki değerlendirmeniz nedir?

Cumhurbaşkanlığı destek açıklamamızdan sonra özellikle Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet ittifakı bileşenlerinin çok yoğun saldırısına uğradık.

Özellikle şuradan ifade etmek istiyorum ki Cumhurbaşkanlığına destek açıklamamız pek çok kişinin maskesini düşürmüş oldu.

Özellikle CHP zihniyetinin Türk ve Kürt kardeşliğinin önündeki en büyük engel olduğunu görmüş olduk.

Bir haftadan fazla süredir partimizin Kürt meselesine dair barışçıl çözüm önerilerini terörize eden bunu adeta terör faaliyeti olarak gösteren bir yaklaşımla karşı karşıyayız.

Buradan özellikle Kürt vatandaşlara sesleniyorum

Ben buradan özellikle Kürt vatandaşlara seslenmek istiyorum bugün Millet İttifakı adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Kürtlerin de adeta bir temsilcisi gibi görüp gösterilmeye çalışıldığı bir süreçte bu yapılıp edilenlerinde  bir ibret vesikası olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Takdiri kamuoyuna bırakıyorum

Biz on yıldan beridir siyaset yapan,  sivil siyaset alanında faaliyetlerimizi yürüten ve bütün çalışmalarımızı, bütün söylemlerimiz kamuouyunun karşında olan bir partiyiz bugüne kadar herhangi bir adli ya da idari soruşturmaya tabii olmadık. Buna rağmen sayın Cumhurbaşkanını destek açıklamamızdan sonra sanki yasal bir parti değilmişiz gibi bir algıyla kamuoyunun önünde hiç edilmeye çalışıyoruz bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum.

Neden CHP zihniyetinin Türk Kürt kardeşliğine engel olduğunu düşünüyorsunuz?

Cumhuriyet Halk Partisine yakın yayın organlarının bizi Kürt meselesiyle ilgili çözüm önerilerimizi sanki bir bölücülükmüş gibi ifade etmeleri çalışmaları, bizim üniter devlet ile ilgili bir sorun yaşadığımızı ifade etmeye çalışmaları tüm kamuoyunda da ve bizde bir hayal kırıklığı oluşturdu.  Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde yaşayan bir milletiz bizim bayrakla bir  sorunumuz yok.

Kürtler için çok da hayırlı düşüncelerinin olduğunu düşünmüyorum

Ülkenin bütünlüğü ile sorunumuz yok ve yaşadığımız sorun ve sıkıntıları silahı devre dışı bırakarak sivil siyaset alanında çözmek için gayret göstermek gerektiğini ifade ediyoruz. Bu gayretimize rağmen bizi Kürtlere dair hak taleplerini dile getiren bir parti olmak üzerinden vurmaya çalışan Cumhuriyet Halk Partisinin, aslında Kürtler için hiç de hayırlı düşüncelerinin olmadığını kamuoyunun bilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.