DOLAR
32,3764
EURO
35,0246
ALTIN
2.326,54
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Advert

İftira furyasına Mahkeme dur dedi! Mahkeme’den HÜDA PAR kararı

İftira furyasına Mahkeme dur dedi! Mahkeme’den HÜDA PAR kararı
A+
A-

HÜR DAVA PARTİSİ (HÜDA PAR)’ın talebi üzerine, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, partiyi Hizbullah cemaati ile ilişkilendiren ve akla hayale sığmayacak türlü iftiralarda bulunan 47 haber ve paylaşıma erişim engeli ve içerikten çıkarma kararı verdi.

Cumhurbaşkanlığı yarışında Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini açıklamasının ardından yoğun iftira ve karalama kampanyalarına maruz kalan HÜDA PAR, yalan haberlere erişim engeli getirilmesi için İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuruda bulundu.

HÜDA PAR’ın başvurusunu dikkate alan mahkeme, 47 haber ve paylaşıma erişim engeli ve içerikten çıkarma kararı verdi.

Kararın ardından Birgün, euronews, T24, Odatv, TELE1, Medyascope ve Yeniçağ’ın iftira dolu bazı haberlerine erişim engeli ve içerikten çıkarma yaptırımı uygulanacak.

HÜDA PAR Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamıştı
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamıştı. Cumhur İttifakı’nın içinde yer alma teklifi aldıklarını da ifade eden Yapıcıoğlu, görüşmelerin sürdüğünü kaydetmişti.

Yapıcıoğlu şunları kaydetmişti:

“İki gün önce 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimde sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceğimizi ifade etmiştik.

“Ocak ayı başında Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmeden sonra Cumhur İttifakı içinde yer almamız için bir teklif aldık. O günden beri görüşmelerimiz devam ediyor. Depremden sonra bu görüşmeler hız kesti.

“Parlamento seçimlerinde de birlikte hareket etme konusunda prensipte bir problem yok, fakat detaylarda bir netlik yok. O da netleşirse paylaşırız. Öte yandan açıklamamızın gecikmesinden gizli, saklı pazarlıklar içinde yer aldığımız anlaşılmasın.”

Yapıcıoğlu’nun bu açıklamasının ardından, bir takım karanlık odaklar, iftira ve karalama kampanyalarına başlamıştı.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.