DOLAR
32,3650
EURO
34,9694
ALTIN
2.325,97
BIST
9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Advert

Sahurda bunları tüketin!

Sahurda bunları tüketin!
23.03.2023 01:44 | Son Güncellenme: 23.03.2023 01:45
381
A+
A-

Resulullah “Bir yudum su ile de olsa, sahur yapınız” (Müsned, II, 12) diyerek sahurun önemine vurgu yapmıştır, peki sahurda neler tüketmemiz gerekir, hangi besinler tok tutar.

Sahurda tok tutan besinler başlıca bunlardır;

Yumurta      Yumurtanızı mide rahatsızlığına yol açmamak ve kilo problemleri ile karşılaşmamak için kızartmadan ziyade haşlama olarak tercih edebilirsiniz.

Peynir    Dikkat etmeniz gereken nokta peynirinizin tuzsuz veya az tuzlu olmasıdır.
Eğer çok tuzlu bir peynir almışsanız; bir miktar suyun içinde bekleterek tuzunu akıtabilirsiniz.

Süt ve Yoğurt   Süt ve yoğurt sahurda tok tutan ve susatmayan yiyecekler listesinde en çok tüketilen gıdalardır. Sahurda sıvı ihtiyacını karşılamak için ayran, cacık, süt ve smoothie gibi içecekler tüketebilirsiniz.
Yulaf   Yulaf özelikle çözünebilir lif (beta-glukan) içeriği sayesinde mide hacminizi doldurarak uzun süre tokluk hissi sağlar

Tam Tahıllı Ekmek     Yüksek lif içeriği sayesinde kan şekerinizi dengede tutup uzun süreli tokluk hissi sağlayabilirsiniz.

Mevsim Yeşillikleri   Hem vitamin mineral ihtiyacınızı karşılayabilir hem de yüksek lif içerikleri sayesinde mide hacminizi doldurarak daha fazla tokluk hissi sağlayabilirsiniz.
Aynı zamanda sindirim sisteminize yarar sağlayarak ramazan boyunca kabızlık sorunu yaşamazsınız.
Yağlı Tohumlar – Kuru Yemişler   Badem, ceviz, fındık gibi yağlı tohumlar mide boşalma süresini geciktirmeleri sayesinde daha fazla tokluk hissi verirler.  Ancak kilo problemi ile karşılaşmamak için porsiyon kontrolünü elden bırakmadan tüketmelisiniz.

Tarçın   Yoğurt, süt ve meyvelerin üzerine ekleyebileceğiniz tarçın sayesinde kan şekeri kontrolü sağlayarak tatlı krizlerinizin önüne geçebilir ve tokluk hissinize katkıda bulunabilirsiniz.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.