DOLAR
32,5467
EURO
34,8706
ALTIN
2.423,42
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
30°C
Diyarbakır
30°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Advert

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hiçbir şey inancımızı elimizden alamaz…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hiçbir şey inancımızı elimizden alamaz…”
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni’nde konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Artık ortasına doğru yaklaştığımız pek çok müjdeyi içinde barındıran Kadir Gecesi’nin ve ardından gelecek bayramın heyecanını şimdiden yaşamaya başladığımız ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum.

Türkiye maalesef potansiyel olarak depremiyle, seliyle, heyelanıyla pek çok afete açık bir coğrafyaya sahiptir. Kendimizi bu afetlere karşı hazırlamamız gerekiyor. Örnekler burada. Elazığ’da bir afet yaşadık ama ardından bu güzel eserleri inşa ettik, ihya ettik.

Çok önemli adımlar attık, TOKİ vasıtasıyla 1,2 milyon kentsel dönüşüm projeleriyle, 3,3 milyon insanımızı güvenli evlerimize taşıdık. Şehirlerimizi alt ve üstyapısıyla modernleştirirken aynı zamanda afetlere karşı dirençli hale getirdik.

Tabii bu işler hem vakit alıyor hem de ciddi kaynak gerektiriyor. Daha önce çeşitli şehirlerimizde yaşanan depremler, sel felaketler, yangınlar sınırlı bir alanda gerçekleştiği için yaraları hızlı şekilde sarmıştık. Ancak 6 Şubat depremleri yaklaşık 500 kilometrelik çapı, 14 milyon insanı etkileyen sonuçları sebebiyle bize her şeyi tekrar hatırlattı. Depremler bizim hazırlıklarımızı bitirmemizi beklemiyor.

Toplanıp dağılanlarla değil söz verip yapanlarla beraberiz. İşte Cumhur İttifakı bu. Proje yapamayanlar temel atamazlar. Bugüne kadar Elazığ’da 29 bin 418 konut yaptık. Durmadık Bay Bay Kemal. Acaba senin belediyelerin kaç konut yaptılar? İzmir’de Antalya’da Muğla’da ne yaptılar?

Bu ülkede yapılan her işe karşı çıkmayı maharet sanan bir kesim var: CHP. Bu kesimin her konuda şirretçe yürüttüğü kampanyalara maruz kaldık. Vaktimizin bir kısmını mecburen bunlarla mücadeleye ayırdık. Şimdi de Kanal İstanbul’un önünü kesmeye çalışıyorlar. Bay Bay Kemal, kesemeyeceksin!

Deprem bölgesinde yaptığımız hastaneyi dahi hazmedemeyip değersizleştirmeye çalışanları milletime havale ediyorum. Hanımefendi senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini biliriz ama sana da rezeneyi tavsiye ederiz. Kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım. Ülkenin yönetiminde dair tek müktesepleri koalisyon dönemlerindeki bitik Türkiye olanların havsalası bizim birkaç ayda hastane inşa edebileceğimiz gerçeğini almıyor.

Bay Bay Kemal, sahra hastanesi diyor ama Adana’da çadır kurmuşlar onu da hastane diye yutturmaya çalışmışlar. Bu millet yutar mı?

Yapılanları inkar edecek, terör örgütlerinin eteğine yapışacak, emperyalistlerden medet umacak kadar gözlerini hırs bürümüş olanlara rağmen sözlerimizi tutacağız. Bay Bay Kemal’e Kandil’den selam geliyor, ‘beraber yürüyeceğiz’ diyorlar. Yürüyün bakalım, nereye kadar yürüyeceksiniz. Bay Bay Kemal, teröristlerle koyun koyunasın. 14 Mayıs’ta benim milletim bu teröristlerle el ele olanlara yol vermeyecek ben buna inanıyorum.

 Bu saldırıların çoğu da 6’lı koalisyonun düne kadar gizli artık aleni 7’nci ortağı olan bir partinin sırtını dayadığı örgüt tarafından gerçekleştirildi. Hepsini biliyoruz.

Deprem binalarımızı yıkabilir, canımızdan can koparabilir ama hiçbir şey inancımızı elimizden alamaz, Türkiye Yüzyılı’nın inşası kararlılığımıza ket vuramaz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.