DOLAR
32,5258
EURO
34,7471
ALTIN
2.490,46
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Advert

HÜDA PAR Sözcüsü: “Kumar masasından kalkan İyi Parti kumpas masasına oturdu”

HÜDA PAR Sözcüsü: “Kumar masasından kalkan İyi Parti kumpas masasına oturdu”
24.04.2023 16:44
318
A+
A-

 

HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, İyi Parti yetkilileri tarafından partilerine yönelik iftira ve kara propagandalara karşı tepki gösterdi. Emiroğlu, kumar masasından kalktıktan sonra kumpas masasına oturtulan İyi Parti yetkililerinin CHP’den görevi devraldığını söyledi.

CHP’nin ardından masanın diğer unsurları da HÜDA PAR’ıhedef almaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde İyi Parti’nin Meclis Grup Başkanvekili Erhan Usta ile İyi Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır‘ın HÜDA PAR’ı hedef almalarına tepkiler sürüyor.

Partilerine yönelik son zamanlarda artan karalama kampanyaları ile ahlaksızca itibar suikastı ve haysiyet cellatlığı yapıldığını belirten HÜDA PAR Sözcüsü YunusEmiroğlu, memleketin bunca sorunu varken ahmaklara anlatırcasına cevap vermeyi zaman ve söz israfı olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Açıklamasında önlerinde bir seçim olduğunu, milletin 14 Mayıs’ta yeni cumhurbaşkanını ve vekillerini seçmek için sandığa gideceğini belirten Emiroğlu, bu süreçte olması gereken her siyasi partinin, memleketin sorunlarına dair çözüm önerilerini ve projelerini anlatması ve seçmenden destek istemesi olduğunu söyledi.

Ancak Türkiye’deki kimi siyasi figürler ve çevrelerin kötü alışkanlıklarından bir türlü vazgeçmediğine işaret eden Emiroğlu, tarafgirlik ve çıkar üzerine siyaset inşa etmeyi meslek edinenlerin geçmişte olduğu gibi bugün de sadece yalan, iftira ve kara propaganda üretmekle meşgul olduklarını ifade etti.

HÜDA PAR’ımıza yönelik karalama kampanyaları ile ahlaksızca itibar suikastı ve haysiyet cellatlığı yapılmaktadır

Emiroğlu, “Cemaziyülevvelleri karanlık olan bazı sözde siyasetçiler kirli yüzlerini perdelemek için dürüst siyaseti ilke edinen HÜDA PAR’mıza yönelik karalama kampanyaları ile ahlaksızca itibar suikastı ve haysiyet cellatlığı yapmaktadırlar.CHP, HDP derken şimdi de kumar masasından kalktıktan sonra kumpas masasına oturtulan İyi Parti yetkilileri görevi devraldı.” diye konuştu.

“Memleketin bunca sorunu varken ahmaklara anlatırcasına cevap vermeyi zaman israfı olarak değerlendiriyoruz”

Haysiyet cellatlığını siyaset zanneden İyi Partili Ümit Dikbayır’dan sonra Erhan Usta‘nın da partilerine yönelik hezeyanlarını hatırlatan Emiroğlu, şöyle devam etti:

Her söze verecek cevabımız var. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bütün yalanlarınıza ve iftiralarınıza rağmen sizin ile aynı seviyesizliğe düşmeden, kısa ve net birkaç kelam edeceğiz. Buna rağmen ve daha da önemlisi, memleketin bunca sorunu varken ahmaklara anlatırcasına cevap vermeyi zaman ve söz israfı olarak değerlendiriyoruz.

“Faili meçhullerle meşhur geçmişinize bakın”

Partimize yönelik ithamlarda ve suçlamalarda bulunanlara çok açık ve net soruyoruz” diyen Emiroğlu, “Bir tek somut deliliniz var mı? Yok. İddialarınızı, pardon, tezviratlarınızıispat eden bir mahkeme kararı var mı? Yok… Katillerden söz edecekseniz, katilleri uzakta aramayın, en yanı başınızdakilere bakmanız yeterli. Faili meçhullerle meşhur geçmişinize bakın yeterli.  Bölücülük iddiasına gelince Parti programımızı okuyun diyeceğiz ama sizde okuduğunu anlama kabiliyeti de yok. Ne yapacağız şimdi.” ifadelerini kullandı.

“Gerçek yüzünüzü 90’lı yıllardaki faili meçhullerden,darbeciler ile saf tutmanızdan tanıyoruz

28 Şubat’a işaret eden Emiroğlu, İyi partinin çelişkilerine dikkat çekerek, “Gerçek yüzünüzü 90’lı yıllardaki faili meçhullerden tanıyoruz.” dedi

“Bunlara ‘Müddei iddiasını ispatla mükelleftir’ kaidesini hatırlatsanız bu cümlede geçen kelimelerin ne anlama geldiğini bilmeyecek kadar anlama özürlüdürler. Siyaset kurumunda bu kadar anlama özürlü olması da ayrıca esef verici. Gelin de bu işin içinden çıkın. On yıldır siyaset meydanında olan HÜDA PAR itham ettiğiniz gibiydi de siz yeni mi fark ettiniz? ‘Merd-i Kıbtî şecaat arz ederken sirkatinisöyler.’ İşte bu söz tam da sizi tanımlıyor. Önce aynaya bakın. Kamufle etmeye çalıştığınız gerçek yüzünüzü 90’lı yıllardaki faili meçhullerden ve 28 Şubat sürecinde darbecilerin hizasında saf tutmanızdan tanıyoruz. On binlerce insanın kanına girmiş bir örgütü alenen savunanlarla kahve içme iştiyakınızdan biliyoruz.”

“Her gün yüzlerce kişinin partinizden istifa etmesine karşı çaresizliğinizi HÜDA PAR’a saldırarak örtbas etmekten vazgeçin”

İyi Parti‘lileri dürüst olmaya davet eden Emiroğlu, Bu telaşınız neden?” diye sordu…

Neyi örtmeye çalışıyorsunuz? Sizin seviyenize inmeden hakkınızdaki iddiaları konuşalım isterseniz? Eski bir bakanın sizi tehdit ettiği dosyada neler var?  Partinizden istifa edenlerin FETÖ ile bağlantılarınıza işaret etmesine dair ne diyeceksiniz? Siz şimdi HÜDA PAR’a saldırmayı bırakın da ‘Masa’ya oturup kalkmanızdaki kararsızlığınızı kimler karara bağladı, onu anlatın. Milletimiz nazarında yaşadığınız irtifa kaybının yanında her gün yüzlerce kişinin partinizden istifa etmesine karşı çaresizliğinizi HÜDA PAR’a saldırarak örtbas etmekten vazgeçin. Hani her şey ‘İYİ’ olacaktı. Maalesef hiç ‘İYİ‘ gelmediniz. ‘İYİ’ olmayı beceremediniz, hiç olmazsa biraz dürüst olun.

“Bizi çekmeye çalıştığınız karanlığa rağmen aydınlık yarınlar için çalışacağız”

Partilerini etkisizleştirmek, halkın gözünde küçük düşürmek istediklerini vurgulayan HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, partilerine yönelik kirli algı oluşturanları uyararak şunları söyledi:

Geçmişte hakikat ehline uygulandığı gibi siz de önce HÜDA PAR’ı küçük ve etkisiz gördüğünüz için önemsememeyi tercih ettiniz. Son tahlilde de partimize yönelen teveccühü kırmak için olur olmaz ithamlarla kuru gürültü çıkararak etkisizleştirmek ve kendinize bir pay çıkarmak istiyorsunuz.

Buradan size ekmek çıkmaz başka kapıya gidin. Tuttuğunuz yol da yol değildir ha, bunu da bilin! İlla bizimle rekabet edecekseniz en azından asgari siyasi nezaket dahilinde rekabet ediniz. Şunu bilin ki; bizi çekmeye çalıştığınız karanlığa rağmen aydınlık yarınlar için çalışacağız. Son sözümüz de şu olsun: ‘Biz muhabbet fedaileriyiz, husumete vaktimiz yok.’Cahil kimseler bizlere laf attığı zaman ‘Selam’ der geçmesini de biliriz, bize saldırarak kendi kirli geçmişlerini örtbas etmek isteyen yüzsüzlere ayna tutmasını da biliriz.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.