DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
25°C
Diyarbakır
25°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Advert

Molla Kılıç: Kadir Gecesini Fırsat Bilip Allah’a Kendimizi Affettirmeye Çalışmalıyız

26.04.2022 16:18 | Son Güncellenme: 27.04.2022 15:04
889
A+
A-

Molla Musa Kılıç, Ramazan ayı ve içinde kazanılan alışkanlıkların, hayatın geri kalan kısmında da devam etmesi ve bir fırsat olan Kadir Gecesi’nin feyzinden mahrum kalınmaması gerektiğine dikkat çekti.

Bismil Kanaat Önderleri 2. Barış komisyonu başkanı Molla Musa Kılıç, Ramazan ayının son 10 gün içinde ve tekli gecelerde olduğu belirtilen Kadir Gecesi’nin önemi hakkında uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Hazreti Peygamber’in, Ramazan ayının son 10 gününde ibadetlerini daha da arttırdığına dikkat çeken Molla Musa Kılıç, bunun sebebininse ‘Kadir Gecesi’ olduğunu belirtti.

Molla Musa Kılıç

Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır

kuranı Kerim’in surelerinin arasında Kadir Gecesine özel bir sure indirildiğini ve bu gecenin içinde bulunmadığı bin aydan daha hayırlı olduğunu vurgulayan Kılıç:

Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik.

Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin!

Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.

Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner.

O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.

”Kadir gecesine özel bir sure indirildiğini ve bu gecenin içinde bulunmadığı bin aydan daha hayırlı olduğunu vurgulayan Kılıç, “Öyle bir gecedir ki bu geceyi ihya ve ibadet etmekle geçirmek, bir insanın 83 yıl- bir ömür boyu-Kadir Gecesi’nin içinde bulunmadığı ibadetine denktir. Yani bir anlamda Allah, Peygamberimizin ümmetinin günahlarının bağışlanması, hayır ve mükafatlarının artmasının bahanesini arıyor. Onu da belli gecelerin içene koymuştur. İşte o mübarek gecelerden, zaman dilimlerinden biri de Kadir Gecesi’dir. Bizleri yaratan, bizden kendisine kul olmayı, rızasını talep etmeyi, onu memnun etmeyi, kendimizi ona bağışlatmayı ve günahlarımızı mağfiret etmeyi istiyor. Bunu da bizi belli zaman dilimi için teşvik ederek yapıyor. Bu geceye has bir ibadet yoktur. Kazası olanların bu gecede kaza namazlarını kılmaları, Kur’an okumasını bilen bol bol Kur’an okumaları, Sohbet ve muhabbet etmeleri Allah’tan bahsetmeleri mümin kardeşlerimiz için faydalı olacaktır.” dedi.

Kadir gecesi büyük bir fırsattır

Kadir Gecesi’nde, Hazreti Ayşe’nin sorusu üzerine, Hazreti Muhammed’in; “Allah’ım sen affedicisin, affı seversin, beni de affet” duasını sıkça dile getirdiğini aktaran Kılıç, “İnsanlarımız muhakkak bu duayı yapmalılar ki bu geceyi fırsat bilmeli ve kendilerini affettirmeye çalışmalıdırlar. İmkanlar dahilinde çevresindeki fakir, miskinlerin ellerinden tutarak sadaka vermeli, hayatta olan anne ve babalarının elini öpüp, gönüllerini ve dualarını almalıdırlar. Özellikle de Alak Suresini anlayarak, düşünerek ve Kadir suresinin de üzerinde durarak, tefsiriyle okunmalı ve hayatın merkezine alınmalıdır. Bunu Kadir Gecesi’nde başarabilirsek, inanıyoruz ki yaratılış sebebimiz olan Allah’a ibadet etmede, hiçbir kusur göstermeksizin en ekmel veçhiyle, yerine getiren Allah’ın salih kullarından olmuş oluruz.” ifadelerini kullandı.

Orucun, çokça okunan Kur’an’ın, verilen zekât, fitre, sadakaların ve camide kılınan namazların bir prensip haline getirilmesi ve devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen Kılıç, “Ramazan ayı dışında da fakirler gözetilip, elinden tutmalı ve ihtiyacı gidermelidir. Ramazan ayında elde etmiş olduğumuz bu güzelim ahlakla, inşallah Rabbimizin huzuruna gidersek, mutlu olarak gideriz. Rabbim, bizi nefsimizin, şerlilerin şerrinden muhafaza eylesin ve on bir ayın sultanı Ramazan ayının hürmetinden, rabbim mahrum etmesin.” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.