DOLAR
32,4525
EURO
34,7453
ALTIN
2.435,40
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Advert

DİSKİ su sayaçlarının donmasına karşı vatandaşları uyardı

DİSKİ su sayaçlarının donmasına karşı vatandaşları uyardı
21.12.2021 14:57
846
A+
A-

DİSKİ Genel Müdürlüğü, soğuklarla birlikte su sayaçlarının donmasına karşı vatandaşları uyardı.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su sayaçlarının donmasına karşı alınacak önlemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

DİSKİ, donmaya karşı gerekli tedbirlerin alınmasını, sayaç ve bağlantılarının koruyucu malzeme ile korunması halinde sorun yaşanmayacağını, sayaçların ve çeşmelerin iyi korunmaması durumunda abonelerin sıkıntıya düşebileceğini, sayaç donması yaşanması halinde DİSKİ’ye bildirilmesini istedi.

“Sayaçlara sıcak su dökmeyin”

DİSKİ açıklamasında, “Havaların aniden soğumaya başladığı bu günlerde su sayaçları ve tesisatta donma olayları yaşandığından vatandaşlarımız mağdur olmaktadır. Bu yerlerin bakım, onarım ve korunması vatandaşlarımızın görevidir. Su sayacı ve açıkta bulunan su tesisatının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması ve suyun kullanılmadığı zamanlarda çok az miktarda açık bırakılması sonucunda borularda ortaya çıkacak donmalar önlenecektir. Donan sayaç ve tesisat borularının vatandaşlar tarafından sıcak su dökülerek veya ateş tutarak açılmaya çalışılması, musluk ve su borularının patlamasına, maddi hasarın artmasına sebebiyet vermektedir. Çok soğuk havalarda şebekede durağan su bırakmamak gerekir” denildi.

“Alo DİSKİ 185’i arayın”

Açıklamada sayacı donan vatandaşların, ALO DİSKİ 185 veya Abone İşleri Daire Başkanlığı Sayaç Şefliğine başvurması halinde gerekli müdahalelerin yapılacağı bildirildi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.