DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
32°C
Diyarbakır
32°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Advert

Bismil’de Vatandaşlar Yüksek Elektrik Faturalarını Protesto Ettiler (VİDEO)

Bismil’de Vatandaşlar Yüksek Elektrik Faturalarını Protesto Ettiler (VİDEO)
11.02.2022 17:54 | Son Güncellenme: 11.02.2022 20:30
2.256
A+
A-

Bismil İçesinde Kardeşlik Parkında toplanan yüzlerce Bismilli vatandaş son dönemlerde üst üste gelen zamları ve elektrik başta olmak üzere faturaları protesto ettiler…

 

 

Bismil Kaymakamı Zengince, halkın taleplerini dinledi

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince meydanda toplanan halk ile bir araya geldi. Halkın talep ve şikayetlerine kulak veren Zengince, herhangi bir taşkınlığın yaşanmaması ve protestoların olaysız geçmesi için meydanda toplanan gruba tavsiyelerde bulundu. Vatandaşlar Kaymakam ve Belediye Başkanı Enver Hakan Zengince’ye teşekkür ederken, Zengince de halkın taleplerinin değerlendirileceğini belirtti.

Bismil İlçe Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince

Zamlara yönelik tepkisini dile getiren bir esnaf: ‘’ Ben bir esnafım. Bana kesilen fatura 11.500 TL geçen ay bana kesilen fatura 5.400 TL, kim verecek bu kadar faturaları. Bu kadar gelen faturalarımı nasıl vereyim ailemi mi geçindireyim hiç bilmiyorum. Bunun bir an evvel düzeltilmesini istiyoruz.’’ Dedi.

Vatandaşların konuşmaları devam ederken, daha önce belediye işçisi olduğunu ifade eden vatandaş: ‘’Daha önce belediye işçisiydim. Üç aydır bana kesilen fatura 650, 670, 680 TL ben dokuz nüfusa bakan tek bir şahısım, ne ailemi geçindirebiliyorum ne de bu faturaları ödeyebiliyorum. Defalarca elektriğim kesildi, açma kapama bedeli de isteniyor zar zor kesilen faturayı ödeyebiliyorum. Çözüm istiyoruz.’’ Dedi.

Tepkilerini dile getiren başka bir vatandaş: ‘’ Öncelikle basın mensupları hoş geldiniz. Burada sadece sorunumuz elektrik sorunu değil. Şuanda Bismil’de bir işte 3.500 TL artı sigorta çalışacak kişi ilanı verilse en az bir haftada üç bin kişi başvurur. 3.500 TL’ye bir evli ve çocuklu bir aile nasıl geçinecek. Bu gün bir ev kirası en az 1000 TL gelen elektrik faturası 700, 800, ortalama maaşından 2500 TL fatura ücretleri. Bunlardan başka bu ailede başka ihtiyaçlar olmayacak mı hastalık, mutfak ve kişisel ihtiyaçları bunlar nasıl karşılanacak. Bizim amacımız buradaki insanların bu zamlara ayak uyduramaması. Talebimiz şu ki devlet yetkilileri bir çare ve bizlere güven vermelerini istiyoruz.’’ Diyerek taleplerini ifade ettiler.

Daha sonra zamlı gelen elektrik faturaları ateşe verilerek yakıldı.

Bismil kardeşlik parkında bir araya gelen vatandaş, zamlara yönelik tepkilerini dile getirmek üzere yürüyüş yapmak istedi. Emniyet birimlerince yürüyüşe izin verilmemesi üzerine kardeşlik parkında toplanan kalabalık dağıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.