DOLAR
32,4735
EURO
34,7485
ALTIN
2.439,71
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Advert

Bismil’de Fatma Zehra İmam Hatip Ortaokulu LGS’de İlk Sırada

Bismil’de Fatma Zehra İmam Hatip Ortaokulu LGS’de İlk Sırada
30.07.2022 15:05 | Son Güncellenme: 30.07.2022 15:55
1.478
A+
A-

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınav sonuçlarına göre Bismil Fatma Zehra İmam Hatip Ortaokulu 5 yıl üst üste ilçe birincisi olup, bu yılda da 42 öğrenci başarı göstererek ilk sırada yer aldı.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS kapsamında 5 Haziran 2022 Pazar günü yapılan merkezi sınava, 1 milyon 31 bin 799 öğrenci katıldı. 30 Haziran 2022 tarihinde açıklanan sonuçlara göre Bismil’de Fatma Zehra İmam Hatip Ortaokulunda 42 öğrenci başarı göstererek Fen, Nitelikli Anadolu ve Fen ve Sosyal Bilimler Proje Liselerini kazandı.

Okul Müdürü Hasan Öztürk, LGS’ye katılan öğrencileri ve öğrencilerin başarısına katkı veren öğretmenleri, yöneticileri, aileleri, çalışma arkadaşlarını ve paydaşları tebrik etti.

Bismil Fatma Zehra İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hasan Öztürk

Öğrencilerin bir kanadını ahlak diğer kanadını başarı olarak misyon ettiklerini söyleyen Okul müdürü Öztürk, “Peygamber efendimizin ‘ben güzel ahlâkı tamamlamak için geldim’ hadisi bizim misyonumuzu oluşturmaktadır. Nasıl ki bir kuş tek kanatla istediği kadar çırpınsın uçamayacak. Biz de öğrencimizin bir kanadını ahlâk diğer kanadını ise başarı olarak düşünüyoruz.” diye ifade etti.

Konuşmasının devamında yeni neslin ahlâkî değerlerden yoksun yetiştiğini dile getiren Okul müdürü Öztürk:

“Yeni nesil o kadar ahlâkî değerlerden yoksun yetişiyor ki vicdani ve insani vasıfların köreldiği, kültürel yozlaşmanın hakim olduğu bir zamanda ne yazık ki yaşıyoruz. Fatma Zehra İmam Hatip Ortaokulu olarak öğrencilerimizin ahlâkî değerleri ve başarı açısından kaliteli bireyler yetiştirmek için ben ve ekibim tüm imkanlarımızı seferber ederek elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız. Bu sorumluluğun hakkını vermeye çalışıyoruz. Aynı meziyetler hizmetlisinden, öğretmenine kadar tüm kadromuz da mevcut.” Dedi.

‘Okulumuz Beş Yıldır Hizmet Etmekte Ve Her Yıl Büyük Başarı Göstermekte’

“Okulumuz 6 yıldır ilçemize hizmet vermekte. Bu süre içinde her yıl yapılan LGS’de büyük başarılar göstermiş göstermeye devam etmektedir. Bu yıl da ilçemizin gururu olmuş ve çok başarılı bir performans sergilemiştir. Tabii başarı bir emek sonucu ortaya çıkar. Elbette bunda en büyük rol öğrencidedir.Bizler de öğrencilerimizin ilgi ve ihtiyaçlarını tespit ederek aktif bir şekilde rehberlik servisimizi de katarak çalışmalarımıza eğitim – öğretim başında planlamaktayız. Yapacağımız çalışmaları ve alacağımız tedbirleri sene başında öğretmenlerimizle istişareler yaparak belirliyoruz. Başarının en önemli hususlardan birisi de sürece velilerimizi ve paydaşları katmamızdan kaynaklandığını söyleyebilirim. Yıl içerisinde tüm danışman öğretmenlerimiz velilerimizle sürekli iletişim halindeler. WhatsApp gurupları üzerinden sürekli bilgilendirme ve öğrenci takibi yapılmaktadır. Hafta içi – hafta sonu Destekleyici Yetiştirme Kurslarımız ile (DYK) öğrencilerimizi destekliyoruz. Eksiklikleri tespit ederek, belli program dahilinde gidermeye çalışıyoruz. Pandemi nedeniyle öğrencilerimiz 2 yıla yakın bir süreci okuldan uzak geçirdiler. Bu durum haliyle büyük bir boşluk bıraktı. Bizler de yıllık müfredatımızı değiştirmeden geçmiş 2 yıllık zamanda işlenmesi gereken konuların yıl içerisindeki müfredata serpiştirerek dağıtılmasını öğretmenler kurulunda karara bağladık. Yaklaşık on aylık süreçte çok iyi takip ve performans ile başarıyı yakaladık ve emeğimizin karşılığını alma gururunu yaşadık.” ifadelerini kullandı.

‘Başarılı 42 Öğrenci Farklı Liselere Yerleşti’

Başarı gösteren 42 öğrencinin kazandıkları liseleri Okul müdürü Öztürk;

“Bu yık 55 öğrencimiz tercihte bulundu. Bunlardan 10 öğrencimiz çeşitli Fen Liselerine, 9 öğrencimiz Sınavlı Nitelikli Anadolu lisesine, 23 öğrencimiz Fen ve Sosyal Bilimler Proje Lisesine yerleşti. 42 öğrencimiz nitelikli okulları kazandı. 13 öğrencimiz de diğer Anadolu liselerine yerleşti.” diye ifade etti.

Fiziki, Maddi, Manevi Ve Farklı Etkinlikler Bizde Gelenek Haline Geldi’

“Yıl içerisinde tempolu bir süreç yaşadık. Sınava girecek öğrencilerimize üçer beşer kişilik gruplar halinde danışman öğretmenler atadık. Öğretmenlerimiz günlük, haftalık olarak takiplerini (soru çözme ödev ders çalışma programı) yaptılar. Çok kaliteli bir öğretmen ekibimiz mevcut. Bir aile edasıyla sürekli hareket ettik. Psikolojik danışmanımız da süreci çok iyi yöneterek veli öğrenci öğretmenlerimizle sürekli toplantılar yaparak var olan sorunları en kısa sürede gidererek önümüzü açtı diyebilirim.

Öğrencilerimize yönelik 2 defa nitelikli okullara gezi yapıldı. Meslek tanıtım günleri yapıldı. Öğrencilerimizin bilinçlenmesini sağladık. Her ay velilerimizle rutin toplantılar yaptık. Tüm öğrencilerimize yönelik çeşitli girişimlerle 3-4 kez yardımcı kaynaklar temin ettik. Fiziki olarak öğrencilerimiz her türlü ortamı başarıyı arttıracak faktörleri sağladık.

5 sınıflardan itibaren aslında bu çalışmalarımız başlıyor ve meyvesini de 8 sınıfta alıyoruz. Gerek ilçe milli eğitim gerekse de bağlı olduğumuz din öğretim genel müdürlüğü bizleri de desteklemekte ve ihtiyaçlarımızı gidermektedir. Yani başarının oluşması için tüm paydaşlarımızın desteğini açıkça gördük. Biraz çaba sarf edince emin olun başarı kendiliğinden geliyor.

Çeşitli sosyal faaliyetler ile de öğrencilerimizi destekliyoruz. Yarışmalar, kermesler, değerler eğitimi kapsamında çalışmalar bizde gelenek haline geldi.” diye belirtti.

‘Okulumuzda Kitap Okuma Kültürü Gelişti’

“Çok önemli bir hususa değinmek istiyorum. Okulumuzda kitap okumak kültürü gelişti aslında başarının sırlarından biri de budur. Okuma kültürü kişide anlama, yorumlama, ifade etme gibi becerileri geliştirdiğinden ufku açılan öğrenci başarılı olmaya yatkın oluyor. İşte bu çalışmalardan dolayı velilerimizin teveccühü ile karşılaşıyoruz. ” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.