DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
33°C
Diyarbakır
33°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Advert

Diyarbakırlılar: Devlet bir şey yapmıyorsa sınırları açın biz gidelim

Diyarbakırlılar: Devlet bir şey yapmıyorsa sınırları açın biz gidelim
22.10.2023 19:40
231
A+
A-

İşgal rejiminin Gazze’ye yaptığı son hastane saldırı karşısında yetkililerin somut bir adım atmasını beklerken itidal çağrılarının yapılmasını yetersiz bulan Diyarbakırlılar yetkililere seslenerek “Ya artık bir adım atın ya da sınırları açın biz gidelim” dedi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığının çağrısıyla günlerdir süresiz direniş nöbetini sürdüren Diyarbakır halkı, her güne yetkililerden gelecek yeni bir açıklamanın heyecanı ile başlıyor.

“Aksa Tufanı” Operasyonunun ilk gününden bu yana Türkiye’nin sadece taraf olduğunu bildirmesi, batılı ülkeler gibi somut bir adım atmaması ve son yapılan hastane katliamına rağmen itidal çağrılarını yenilemesini Diyarbakır halkı yetersiz görüyor, askeri destek verilmesini istiyor.

Muhammed Nur Kaymaz

“Cumhurbaşkanım, senden bir haber bekliyoruz”

Kayapınar ilçesinde günlerdir devam eden süresiz direniş nöbetine katılan Kudüs sevdalılarından Muhammed Nur Kaymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Müslümanların sesine ses olmasını istedi.

Kaymaz, “Bizler israili ve ingiltereyi lanetlemeye geldik. Buradan Cumhurbaşkanına sesleniyorum: Sayın Cumhurbaşkanım senden bir haber bekliyoruz. Daha önce söylediğin ‘One minute’ ifadesi bizleri sevindirmişti. Nasıl ki 15 Temmuz darbesini FETÖ’ye teslim etmediysek bugün de HAMAS ve El Kassam’a desteklerimizi haykırıyoruz. Sesimize ses ol, Müslümanlara yardım et, sessiz kalma.” dedi.

Şeyhmus Arınç

“Sınır kapıları açık olsaydı malımızla ve canımızla oraya giderdik”

Yaklaşık 65 yaşını geride bırakan Şeyhmus Arınç, ihtiyar bedenine rağmen Filistin için cihada gitmeye hazır olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“ABD ve israil, Müslüman kardeşlerimizi şehid ediyor. Yüreğimiz onlar için çok yanıyor, Allah onların haklarını yanlarına bırakmasın. Gazze’deki kardeşlerimize canımızla ve malımızla hazırız, Allah onların yardımcısı olsun. Bütün liderlere sesleniyorum. Bu ateşi durdurun, bu zulüm artık yeter! Sınır kapıları açık olsaydı malımızla ve canımızla oraya giderdik. Gitme gibi imkânımız olmadığı için Allah’a dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Bütün liderler bu işi durdurmalıdırlar. Karşı çıkıp Filistinlilere yardım etmelidirler. Eğer yardımcı olmazsak yarın sıra bizimdir.”

Kadri Çetinkaya

“Daha neyi bekliyoruz, bekliyorsunuz?”

15 Temmuz darbesinde toplum olarak gösterilen fedakarlığı hatırlatan Kadri Çetinkaya ise, şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin için fedakarane bir adım atması gerektiğini belirterek “Buradan sayın Reisimize seslenmek istiyorum. 3 Kasım 2002’den bu yana AK Partiye oy vermiş bir vatandaşım. Oy vermemin sebebi de Recep Tayyip Erdoğan’ı ümmetin lideri olarak gördüğüm içindi. Soruyorum: halen neyi bekliyorsunuz? Şaşkınlık içerisindeyim. 15 Temmuz’da bir sözünle sokağa indik ve şahsen aracımla 7’nci kolordu komutanlığının önünde sabaha kadar nöbet tuttum. Bizler canımızı senin için feda ederken bugün siz neyi bekliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Çetinkaya, “Bir adım atacaksanız atın, atmayacaksanız önümüzü açın biz adım atalım. Eve gittiğimde çoluk çocuğuma bakmaktan, yemek yemekten, su içmekten utanıyorum. Gazze’de kardeşlerimiz ölüyor, biz daha neyi bekliyoruz? ‘İsraile gücümüz yetmiyor’ denilebilir ama biriyle kavga ettiğimizde o bize 3 vurur biz ona bir vururuz. Onlar bizden 10 kişiyi şehid eder, biz onlardan bir tanesini gebertiriz.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.