31 Mart 2024 tarihinde yapılacak belediye ve mahalli seçimler için partilerin çalışmaları devam ediyor. Seçimlere 80 günden daha az bir zaman kala ilk resmi belediye başkan adaylarını açıklayan parti HÜDA PAR oldu.

 

HÜDA PAR’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Diyarbakır doğumlu Mersin Milletvekili Faruk Dinç oldu. HÜDA PAR’ın Bismil Belediye Başkan Adayı ise Ali Bilmez olarak açıklandı.

HÜDA PAR’ın Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez kimdir?

Hüda Par Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez

1964 yılında Bismil’in Bademli köyünde çiftçi bir ailede doğdu.

İlköğrenimini Bademli köyünde yaptı. 1988 yılında ailesiyle birlikte Bismil’e yerleşti ve ilçe esnafları arasında yerini aldı.

Bismil’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının BİSTEK Platformu çatısı altında bir araya gelmesinde ve Bismilli alim, aydın, eşraf, avukat ve kanaat önderlerinin buluştuğu Kanaat Önderleri Derneğinin kurulmasında öncülük etti. Halen Kanaat Önderleri Derneğinin Uzlaştırma Komisyonu Başkanlığı yapmaktadır.

2013 yılında HÜDA PAR Bismil İlçe teşkilatının kurucu başkanlığını yaparak aktif siyasete atıldı ve üç dönem üst üste HÜDA PAR Bismil ilçe başkanlığı görevini yürüttü. Bilmez evli ve 5 çocuk babasıdır.

I M G 1327

Bismil’de birçok sorunu çözüme kavuşturdu

Aynı zamanda Bismil Kanaat Önderleri Derneği Barış Komisyonu A Grubu Başkanı olan Bilmez, Bismil ilçesi başta olmak üzere bölgede şu ana dek birçok husumeti ve sorunu çözüme kavuşturdu.

Aynı zamanda Bismil Kanaat Önderleri Derneği Barış Komisyonu A Grubu Başkanı olan Bilmez, Bismil ilçesi başta olmak üzere şu ana dek bölgede yüzlerce husumet ve kan davasını barış ile sonlandırması ile tanınıyor. İlçede ve çevre köylerde halkın büyük bir çoğunluğu tarafından tanınan bir isim olan Bilmez, gece ve gündüz demeden halkın ve bölgenin sorunları ile ilgileniyor.