DOLAR
32,3650
EURO
34,9694
ALTIN
2.325,97
BIST
9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Advert

Bismil HÜDA PAR Heyeti Sinan Köyü Sakinlerinin Sorunlarını Çözmek İçin Köylüler İle Bir Araya Geldiler (VİDEO)

Bismil HÜDA PAR Heyeti Sinan Köyü Sakinlerinin  Sorunlarını  Çözmek İçin Köylüler İle Bir Araya Geldiler (VİDEO)
07.01.2022 23:15 | Son Güncellenme: 08.01.2022 14:23
1.907
A+
A-

HÜDA PAR Bismil ilçe Başkanı H. Ali Bilmez ve beraberinde ki parti heyetiyle birlikte Sinan köyüne giderek köy halkının sorunlarını dinleyerek sorunlarının giderilmesi için gereken çalışmaları başlattıklarını belirtiler.

Bismil İlçesine bağlı Sinanlı köyünde, 2010 yılında siyasi parti ve STK’ların araya girmesiyle uzun yıllar süren arazi kavgası bir barış protokolü ile uzlaşmaya varılmıştı. Protokole göre arazinin kullanım hakkı arazinin sahibi Kemal Sinanlı tarafından köylülere devredildi. Ancak arazinin tapusu müşterek olduğu için, tapu Kemal Sinanlı da kaldı. 2 yıl önce Kemal Sinanlı, Bedrettin Nasıroğlu’na tapuyu devretti. İddiaya göre Bedrettin Nasıroğlu tapusu kendinde olan araziyi köylülerden almak istiyor.

Bismil Sinan Köyü

Tapunun devri ile protokol buzuldu

Sinan köylüleri, araziyi satın alan Bedrettin Nasıroğlu’nun araziyi farklı amaçlarla kullanacağını ve kendilerinin köyden çıkmasını istediklerini söyledi. Sinan köylüleri ise, yıllardır burada yaşadıklarını belirterek, arazi ve köylerini bırakmak istemiyor. Köylüler araziden çıkmayınca Sinan köyünde 10 yıl sonra tansiyon yeniden yükseldi.

Bismil Sinan Köyü halkı ve Hüda Par İlçe Başkanı Ali Bilmez

Evlerimizi yıkmak istiyorlar

Köylülerden Fikri Özok, barış içerisin de topraklarını sürmek istediklerini belirterek, “2010 yılında Kemal Sinanlı tarafından bu arazi bize devredildi. Ancak müşterek tapu olduğu için sadece kullanım hakkı bizde. Biz bura da yılardır yaşıyoruz. Dedelerimiz, babalarımız bu toprakları işlettiler. Biz de barış içerisin de burada yaşamak istiyoruz. Ancak 2 yıl önce bizden habersiz, tapu devri Kemal Sinanlı tarafından Bedrettin Nasıroğlu’na verilmiş. Bedrettin Nasıroğlu farklı amaçlar için burayı kullanmak istiyor. Bizi mahkemeye vermiş. Kaç defa mahkemeye gittik ifade verdik ancak kullanım hakkı protokolü olduğu için, her seferin de geri geliyoruz. Bu adam bizim evlerimizi de yıkmak istiyor. Nasıroğlu, bizi buraya sokmamak için asker getirmiş. Arazi tamamen çevrilmiş durumda.”

Hüda Par Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez

HÜDA PAR Bismil ilçe başkanı Ali Bilmez ve beraberindeki  heyet ile köye gitti

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bismil ilçe başkanı Ali Bilmez ve beraberindeki heyet ile durumu öğrenmek için Sinan Köyünü ziyaret etti.

Bilmez “Rabbim bu meseleyi huzurlu ve barış ile sonuçlandırsın.
Allahu Teala inşallah geçen seferki gibi sizleri barış ile Kur’an’ı kerim altında barıştırdığı gibi tekrar barış ile sonuçlandırsın.

Tavsiyemiz kardeşlik adına masaya oturup barışı ,huzuru sağlamaktır.
Biz Hüda Par olarak Bedrettin Nasıroğlu’na masaya oturup ortak bir anlaşma için teklifte bulunduk fakat kendisi bunun kabul etmedi.

Eğer ki ortak bir anlaşma için masa oturulduğunda bizler köylünün yanlışı olduğu yerde köylüye şu konuda yanlış olduğunu ve Bedrettin Nasıroğlu’nun da yanlışı olduğu konuda yanlışını izah edip doğru olanı, hakikat olanı tarafsız izah ederdik fakat kendileri masaya oturmak istemedi.
Nihayetinde Burası Bismil İlçemize bağlı bir köy olduğu için meseleyi Bismil Kanaat Önderlerine, Kaymakamına, Ak Parti’ye ve diğer var olan partilere de duyurduk ve meseleyi kendilerinde çok iyi biliyor. Meselenizin kardeşlik adına huzur, barış getirmesi için elimizden ne gelirse sonuna kadar Hüda Par olarak hiçbir partiyi, hiçbir STK’yı ayırt etmeksizin sonuna kadar arkasında duracağız.

Ağa ailesinin veya Bedrettin Nasıroğlu’nun barış için masaya oturmaması haksızlık olup köylülerin de zulmetmesi söz konusu olursa köylüler de haksız olduğunu dile getiririz.
Kemal Sinanlı’ın ve beraberindeki protokolü imzalayanlar imzasının arkasında olması lazım, biz Hüda Par olarak barışı sağlamak için Hüda Par Genel başkana kadar meseleyi götürüp elimizden ne gelirse yapmaya çalışacağız.

Biz Hüda Par olarak köylü halkının arasında kesinlikle ayrımcılık yapmaksızın kim olursa olsun halkın refahı için barış için meselenin takibinde olacağız inşallah.” dedi.

Hüda Par Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez

Bismil Sinan Köyü halkı ve Hüda Par İlçe Başkanı Ali Bilmez

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.