DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Fransa Çekildi Halk Sevindi

Fransa Çekildi Halk Sevindi
20.02.2022 11:35
402
A+
A-

Onlarca yıldır Mali’yi sömüren fransa ülkeden kovuldu. Fransız askeri ülkeyi terketti. halk sevinç gösterilerinde bulundu

Fransa’nın Barkhane ve Takuba Görev Gücü’ne ait unsurlarını çekeceğini duyurması üzerine binlerce kişi Mali’nin başkenti Bamako’da toplandı.

Gösterinin organizatörlerinden Amina Fofana, Fransa’nın terörle mücadele bahanesiyle 9 yıl ülkede kaldığını belirterek, Fransa’nın ülkeden çekilmesini sağlayan geçiş hükümetine teşekkür etti.

Organizatörlerden Bassoro Sylla da Fransa’nın ülkeden ayrılışını kutladıklarının altını çizerek, Mali’de bir bayram havası olduğunu söyledi.

Sylla, Fransa’nın bunca zamandır hiçbir sorunu çözemediğini dile getirdi, eski sömürgeci bir güç hala ülkelerindeyken kalkınamayacaklarını kaydetti.

Göstericilerden Aissata Cisse de Fransa ve Batılı güçlerin terörle mücadeleye kendi sınırlarında devam etmeleri gerektiğini belirterek, bu güçlerin artık Sahel’de istenmediklerine dikkati çekti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brüksel’de 17-18 Şubat’ta düzenlenen Avrupa Birliği-Afrika Zirvesi’nden önce Mali’de Barkhane ve Takuba’da görevli askerlerini 4 ile 6 ay içinde çekeceklerini duyurmuştu.

Mali hükümeti ise bu açıklamanın ardından bu unsurların derhal ülkeden çıkması emri vermişti.

Mali’de aktif 3 üssü ve 2 bin 400 askeri bulunan Barkhane ve 900 askeri bulunan Takuba, bu üslerden çekilerek komşu ülke Nijer’de konuşlanacak.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.