DOLAR
32,5854
EURO
34,7959
ALTIN
2.511,26
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Advert

Kızılay Bismil Şubesi Başkanı Gültekin: Vatandaşlarımızı Kan Bağışı Aracımıza Davet Ediyorum

Kızılay Bismil Şubesi Başkanı Gültekin: Vatandaşlarımızı Kan Bağışı Aracımıza Davet Ediyorum
05.08.2022 14:08
576
A+
A-

 

Bismil’de 05-13 Ağustos tarihleri arasında ‘Bir Ünite Kan, Üç Kişiye Can’ sloganıyla yapılacak kan bağışı için, Kızılay Bismil Şubesi Başkanı Necmi Gültekin, vatandaşları kan bağışına davet etti.

Düzenli aralıklarla Bismil’de kan bağışı kampanyası düzenleyen Kızılay gezici kan verme aracı 05-13 Ağustos tarihleri arasında Bismil Ziraat Bankası önünde kan bağışı için hazır bulunacak. 

Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların Ziraat Bankası önünde kurulan gezici kan bağış aracına gelerek kan bağışında bulunabilecekleri ve bağışçıların bağışlarını almak için çalışmalarının olacaklarını belirten Kızılay Bismil Şubesi Başkanı Gültekin:

“Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın Bismil Ziraat Bankası önünde 05-13 Ağustos saat 10:30-18:00 saatler arasında bağışçılarımızın kan bağışlarını almak için Kızılay kan aracımız ve Kızılay çalışanlarımız bekliyor olacaktır. 

Tek kaynağı insan olan ve yaşam için zorunlu olan kan için bütün vatandaşlarımızı ‘Bir Ünite Kan, Üç Kişiye Can’ sloganıyla Kızılay kan aracımıza davet ediyorum.” diye ifade etti.

Kan bağışının insan vücuduna olan faydalarını ve kalp krizi riskini de önemli ölçüde azalttığını söyleyen Kızılay Şube Başkanı Gültekin:

“Diyarbakır bölge kan merkezine bağlı olan 6 il ve 78 ilçenin günlük istatistiki 400 ünite kana ihtiyaç duyulmaktadır. Yapılan iş bir muhtacın ihtiyacını karşılamak olduğu için kan verme ücretle değil bağış şeklinde olmalıdır.

Her bir kan bağışı üç kişinin hayatını kurtarmaktadır. Dolayısıyla kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Bu yüzden belli aralıklarla kan bağışında bulunmanın nice canlara hayat vereceği, nice umutları yeşerteceği unutulmamalıdır.

İnsan vücudu için kan vermek oldukça faydalıdır. Günlük hayatta herhangi bir zararı bulunmayan kan bağışı vücuttaki kalp krizi riskini de önemli ölçüde azaltmaktadır. Ayrıca baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara da iyi gelir.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.