DOLAR
32,5511
EURO
34,9030
ALTIN
2.437,98
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
30°C
Diyarbakır
30°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
30°C
Advert

Yapıcıoğlu: 14 Mayıs’ta köhnemiş zihniyete derslerini vereceğiz

Yapıcıoğlu: 14 Mayıs’ta köhnemiş zihniyete derslerini vereceğiz
15.04.2023 01:29
285
A+
A-

Diyarbakır’da temel atma ve anahtar teslim töreninde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, CHP zihniyetinin değişmediğine vurgu yaptı


HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır’da düzenlenen afet konutları temel atma ve bin 432 konut, 17 dükkân anahtar teslim töreninde konuştu.

Yapıcıoğlu, Pazarcık ve Elbistan merkezli yaşanan iki büyük depremi hatırlatarak, depremzedelerin unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:


“6 Şubat’ta meydana gelen deprem içimizi yaktı, canlarımız yandı, evlerimiz yıkıldı  ve 11 vilayette ciddi hasarlar oluştu. Şükürler olsun Diyarbakır nispeten bunu hafif atlattı. Fakat bu deprem, bu acı olay bize bir şey gösterdi; bir tarafta depremzedelere yardıma koşanlar bir tarafta enkazın üzerinde tepinip siyasi rant devşirmeye çalışanlar. Algı operasyonları ile siyasi rant peşinde koşanları bu millet gördü. Sahada kimin olduğunu, kimin yaraları sarmaya koştuğunu, kimin enkazdan can kurtarmaya çalıştığını kimin de can kaybı artsın diye adeta dua ettiğini bu millet gördü.” dedi.

Muhalefetin halkın tarihiyle, inancı ve kültürüyle kavgalı olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “Önümüzde bir seçim var, 14 Mayıs’ta bu iki zihniyet yarışacak. Yapma adına, imar etme adına, ihya adına ortaya hiçbir şey koyamayanlar, hiçbir işi beceremeyenler sadece çamur atarlar, sadece eleştirirler ‘istemezük, yaptırmayız’ derler. Bu yüzden de milletten yetki alamazlar. Memleketin sorunlarının hemen hepsinin altında yatan bu zihniyettir. Halkın tarihine cahil, inancıyla kavgalı, kültürüne yabancıdırlar. Batıya şirin görünmeye çalışıyorlar, bizi de onlara durmadan şikayet ederler ama inşallah milletimiz onları tanımıştır. Hatta 14 Mayıs 1950’den beri onları tanımaktadır. Yine bir 14 Mayıs günü sandığa gideceğiz. Yüzde 20-25 bandına sıkışmış bu zihniyet Allah’ın izniyle özellikle de bu sistemde yani başkanlık sisteminde ya da anayasal tabiriyle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile asla iktidar yüzü göremeyecekler. Bu nedenle o sıkıştıkları banttan çıkmak için aslında takiye yapıyorlar, biz değiştik diyorlar. İnanmayın… onlar değişmemişler, 14 Mayıs’ta bu köhnemiş zihniyete derslerini vereceğiz.” ifadelerini kullandı.


Yapıcıoğlu, konuşmasının devamında, “14 Mayıs’ta bir şey daha yapacağız. Meseleleri çözümsüzlüğe mahkum edip o çözümsüz meseleler üzerinden rant devşirmeye çalışanlara da tarihi bir ders vereceğiz. Şiddetin, silahın asla bir hak arama yöntemi olamayacağını göstereceğiz ve ne kadar sorunumuz varsa… çözülenler çözüldü, çözülmeyi bekleyenlerin inşallah hepsini konuşarak, diyalogla, kardeşçe, adalet temelinde çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.