DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
33°C
Diyarbakır
33°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Advert

Diyabet için devrim gibi keşif: Şeker hastalığı sona mı eriyor!

Diyabet için devrim gibi keşif: Şeker hastalığı sona mı eriyor!
16.12.2021 12:59
714
A+
A-

Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, diyabet hastalığı için bilimsel bir keşfe imza attığını açıkladı. ‘Fakbin’ adı verilen hormonun bloke edilerek tip 1 ve tip 2 diyabet hastalarının tedavi edilebileceğini söyledi.

Harvard Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, diyabet tedavisi için devrim gibi bir bilimsel keşfe imza attı. Hotamışlıgil ve ekibi, ‘fabkin’ adını verdikleri hormonu bloke ederek, hem Tip-1 hem de Tip-2 diyabetli farelerde hastalığı ortadan kaldırmayı başardı. Prof. Hotamışlıgil, hormonun nasıl çalıştığını ve tedavide nasıl kullanılabileceğini NTV’de anlattı.

“TEDAVİ EDİCİ BİR PROFİLE SAHİP OLACAK”

Gökhan Hotamışlıgil şunları söyledi: “Yağların yıkılımı sırasında yağ hücrelerinin kendisinin bir hormon ürettiği ortaya çıktı. Bu hormon pankreasın fonksiyonlarını etkiliyor. Karaciğerde şeker üretimini kontrol ediyor. Hem tip 1 hem tip 2 diyabet yağları tutamıyor. Bu hormonun yükselmesine engel olursak ki hayvanlarda yaptığımız bu. Engel olduğumuzda hastalık meydana gelmiyor. Tip 2 diyabette hastalık etkili olduktan sonra etkili olacağını biliyoruz fakat tip 1 diyabette bu çalışma henüz yapılmadı. Tip 1 diyabette daha çok koruyucu nitelikte bir girişim vereceği tip 2 diyabette ise hem koruyucu hem tedavi edici bir profile sahip olacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.