DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
Advert

Diyarbakır’da İnşaatı Devam Eden Bismilliler Taziye Evi Destek Bekliyor

Diyarbakır’da İnşaatı Devam Eden Bismilliler Taziye Evi Destek Bekliyor
05.08.2022 18:03
650
A+
A-

Diyarbakır’da Bismilliler taziye evi Bismil Hayırsever İşadamları tarafından temeli atılan ve inşaatı devam eden taziye evi hayırsever iş adamlarından destek bekliyor.

Diyarbakır merkez’de Bismililer için taziye evi olmaması Bismillil iş adamları ve siyasetçiler devreye girerek tazi evi yapılması için çalışma başlatılalar. Ak parti Diyarbakır İl başkanı Muhammet Şerif Aydın’nın gayret ve girişimiyle, Kayapınar İlçesinde Stadyum yolunda bulunan bir arsada yapılması planlanan Taziye evinin isminin Bismilliler Taziye Evi olmasına ve Bismilli hayırseverlerin de inşaata katkıda bulunmasına karar verilmişti. İnşaat için Bismillin iş insanları destek vererek inşaatına başlatıldı.


Yapımı devam eden Bismilliler Taziye Evi inşaatına bugün bir ziyaret gerçekleştirildi. Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, Bismilli hayırsever işadamları, Bismil pamukçular birliği başkanı Hasan Vural ve Kanaat Önderleri tarafından yapılan ziyarette Bismilliler Taziye Evi inşaatı incelendi ve çalışanlarla bir araya gelindi. Bismilli hayırseverlerin katkılarını arttırmasıyla taziye evi inşaatının bir an önce tamamlanması hedefleniyor.
Taziye inşaatı incelemelerinden sonra açıklamalarda bulunan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Muhammed Şerif Aydın Bismillilere ait bir taziye evinin Diyarbakır’da bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ve bu eksikliği gidermek üzere kolları sıvadıklarını belirtti.
Aydın“Diyarbakır’da hemen hemen her ilçenin taziye evi var atta bazılarının birden fazla vardır. Maalesef Bismillilerin, Bismilliler yas evi Diyarbakır’da yoktu. Bunu da biz büyük bir eksiklik olarak görüyorduk sağ olsun Kayapınar Kaymakamlığımız Kayapınar Belediyemiz bize bir yer konusunda destek oldular. Buraya gelemeyen hayırsever Bismilli arkadaşlarımız Allah kendilerinden razı olsun, kendilerinin yapmış oldukları ve yapacak olanlar katkılarıyla bu taziye evi tamamlanacak. Taziye evimiz kadınların ayrı erkeklerin ayrı bütün Diyarbakır halkının kullanımına tahsis edilecek çok güzel bir taziye evi olacak. Bende huzurunuza bu hayırsever arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum Allah kendilerinden razı olsun inşallah Bismillilerin bu eksiği de Diyarbakır için giderilmiş oldu.”
Taziyenin yapılmasında öncü olan bir diğer isim olan Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, Ak Parti İl Başkanı Şerif Aydın’ın görüşlerine katıldığını belirterek ,Bismil’in uzun yıllardır Diyarbakır’da bir taziye evi yoktu. Biz bunu bir eksiklik olarak düşünüyorduk Bismilliler olarak. Bismil’in sakinleri olarak o nedenle biz de istiyorduk Başkan ön ayak oldu Kayapınar Belediyesi kanalıyla bu arsayı aldı ve Kayapınar Belediyesi tarafından da inşaatı yapıldı.


Vural” Biz de bu inşaata katkıda bulunmak istiyoruz çünkü Bismil’in taziye evi olacak. Buradaki arkadaşlarımız burada olan ve olmayan ister Bismil’in pamuk üreticileri olsun ister çırçırcıları olsun ister esnafı olsun, ister sanayicisi olsun, ister tüccarı olsun herkes kendi çapında isterse katkıda bulunabilir. Burada sizin aracılığınızla da ben herkesin yardımını bekliyorum çünkü bu bir hayır kurumudur herkesin yapacağı hayrın şimdiden de kabul olmasını diliyorum. Buranın da hem Bismil’ hem Bismillilere hayra vesile olmasını temenni ediyorum” Dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.