DOLAR
32,3775
EURO
34,7618
ALTIN
2.436,00
BIST
9.983,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
28°C
Diyarbakır
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Advert

Son 10 yılda elektriğe gelen zamlar pes dedirtti!

Son 10 yılda elektriğe gelen zamlar pes dedirtti!
03.01.2022 10:25
628
A+
A-

31 Aralık gecesi açıklanan doğal gaz ve elektrik zamları halkı çileden çıkardı. Dövizdeki düşüş nedeniyle marketlerden indirim bekleyen hükümet, enerjiye büyük zam yaptı. İşte Son 10 yılda elektriğe gelen zamlar!

2022 yılının ilk gününde elektrik, doğalgaz ve akaryakıt ürünlerine yapılan zamları değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, “Son on yılda ekonomide gelinen nokta, ancak “felâket” olarak tanımlanabilir” dedi.

“Asgari ücret işçinin cebine girmeden buhar oldu”

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, “20 Aralık 2021 tarihinde kurdaki düşüş sonrası Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, ekonomi yönetimi piyasaya; “kur düştü, indirim yapın” çağrısı yapmış ve uyarıda bulunmuşlardı. Bu çağrı ve uyarının karşılığının olmadığı, 2022 yılının ilk saatlerinde elektrik, doğalgaz ve akaryakıt ürünlerine yapılan zamlar ile ortaya çıkmıştır. Tüketiciye ulaşan tüm ürünlerin maliyet fiyatlarına doğrudan etki edecek enerji fiyatlarına yapılan bu zamlarla bir yandan indirim olanaksız duruma gelmiş, diğer yandan asgari ücret ve Ocak 2022’de kamu çalışanları ve emeklilere yapılacağı belirtilen yüksek oranlı (!) artışlar, tüketicinin cebine girmeden buhar olup uçmuştur. Mevcut iktidarın son on yıllık döneminin sonunda gelinen nokta, ancak felâket olarak tanımlanabilir.” dedi.

01.01.2011-01.01.2022 tarihlerine ilişkin on yıllık rakamlar, gerçek tabloyu ortaya koymaktadır:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.