DOLAR
32,3680
EURO
34,9630
ALTIN
2.325,55
BIST
9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Advert

Peygamber Sevdalıları Bu Yıl Mevlit Etkinliğinin Yapılmayacağını Açıkladı

Peygamber Sevdalıları Bu Yıl Mevlit Etkinliğinin Yapılmayacağını Açıkladı
31.03.2022 11:45
634
A+
A-

Mevlit etkinliklerinin Ramazan ayına tekabül etmesi dolayısıyla bu yıl kitlesel bir programın yapılmayacağını açıklayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu anlamlı günlerde yapılması gerekenler hususunda öneri ve tavsiyelerde bulundu.
Her yıl Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye’nin birçok il, ilçe, köy ve mahallelerinde nisan ayında Mevlit etkinlikleri düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı, söz konusu program takviminin Ramazan ayına tekabül etmesi dolayısıyla bu yıl herhangi bir organizasyon tertiplenmeyeceğini açıkladı.

Açıklamayı Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Ograş okudu.

Sözlerine salat ve selam ile başlayan Ograş, “Hazreti Peygamber Aleyhi salâtu vesselamın sevdası ile şenlenen bir kutlu mevsime daha adım atıyor, bahar ve rahmet ile anılan bir aya giriyoruz. İnanıyoruz ki insanları huzur, selamet ve saadete götürecek tek yol, insanlığın Hazreti Muhammed’in örnek rehberliğinde buluşmasıdır.” dedi.

“Tüm Peygamber sevdalısı halkımızın mevlid heyecanı değişik aktivitelerle çevrelerine yansıtmalarını bekliyoruz”

Ograş, “Değerli Peygamber Sevdalıları, pandemi şartlarından dolayı sizlerle meydanlarda buluşamamanın derin hüznünü yaşıyoruz. Rabbimizden bizleri en kısa zamanda halkımızla bir araya getirmesini niyaz ediyoruz. Bu sene de Ramazan’da halkımıza eza vermemek adına alanlarda Nisan-Mevlid etkinlikleri yapılmayacaktır. Ancak Mevlid heyecanının manen hissedilmesi adına kimi sembolik çalışmalarla da olsa bazı faaliyetlerimiz olacaktır. Tüm Peygamber sevdalısı halkımızın bu faaliyetleri değişik aktivitelerle çevrelerine de yansıtmalarını bekliyoruz. Ramazan ayını vesile kılarak hep birlikte Nisan ayını bir nevi 2’nci bayram atmosferine büründürelim.” ifadelerini kullandı.

Varlık misyonu gereğince “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” kapsamında bu seneki temanın “Kurtuluş Rehberimiz Hazreti Muhammed” olarak belirlendiğini sözlerine ekleyen Ograş, bu çerçevede Nisan-Ramazan ayı boyunca yapılabilecek çalışmalar hakkında öneri ve tavsiyelerde bulundu.

“Salavat Seferberliğini iştirak ve teşviklerle artıralım”

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak hazırladıkları öneri ve tavsiyeleri sıralayan Ograş, şöyle devam etti:

“İş yerlerine, caddelere Peygamber Efendimize ithafen üzerinde salat ve selamların olduğu yazılar yazılmak suretiyle afişler yapılabilir.

Gelen misafirlere bu aya mahsus olmak üzere şeker, gül suyu ikram edilebilir. Esnaf kardeşlerimiz bu döneme has indirim ve kampanyalar yapabilir.

Ay boyunca evlerde, işyerlerinde, araçlarda Peygamber Efendimizle ilgili ilahi ve marşlar dinlenerek mevlid döneminin manevi atmosferi teneffüs edilebilir.

Komşularla Mevlid-i Şerif okunabilir, siyer üzerine sohbetler yapılabilir.

Evlerde, işyerlerinde siyer filmleri izlenebilir, siyer kitapları okunabilir.

Camilerde hocalarımız cemaate, okulda öğretmenlerimiz öğrencilerine siyer dersleri verebilir.

Salavat Seferberliğine iştirak ve teşvikler artırılabilir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.