DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Advert

Ramazan’ın Hayır Ve Bereketi Kaçırılmamalı

Ramazan’ın Hayır Ve Bereketi Kaçırılmamalı
02.04.2022 13:56
682
A+
A-

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayında yapılacak ibadetlerin ehemmiyetini aktaran İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar, önemli öneri ve tavsiyelerde bulundu.

Ramazan ayında tutulan oruç, yapılan sahur, kılınan namaz, okunan Kur’an-ı Kerim, ihya edilecek itikaf sünneti ve Şevval orucunun önemine dikkat çeken İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar, hayır ve bereketin olduğu Ramazan’ın fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi.

Ramazan ayının mübarek bir ay olduğunu ve Müminlerin bu ayı iyi bir şekilde değerlendirip istifade etmesi gerektiğini belirten Uçar, Ramazan ayının ticaret mevsiminin en karlı olduğu ay olduğunu ve bu ticaretinde Allah’a yapılacak ibadet olduğunu ifade etti.

“Cennet kapılarını kapatmayalım, kapanan cehennem kapılarını tekrar açmayalım”

Hadisler ışığında Ramazan ayının önemine dikkat çeken Uçar, “Ramazan ayının mübarek bir ay olmasıyla ilgili Peygamber Efendimiz hadis-i şeriflerinde ‘Ramazan ayı geldiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları örtülür ve şeytanlar zincire vurulur.’ diye buyurmaktadır. İşte bu Ramazan ayında açılan cennet kapılarını kapatmayalım, kapanan cehennem kapılarını tekrar açmayalım, zincire vurulmuş şeytanları da çözmeyelim. Tabi ki de bunların hepsi Ramazan ayında yapacağımız salih amellerin Ramazan sonrası devam ettirmemizle olacaktır.” dedi.

Ramazan ayında tutulan orucun ehemmiyetine değinen Uçar, “Ramazan’ın gündüzünü oruçlu geçirdikten sonra gecesini de ibadetle geçirmemiz gerekir. Bu konuda Efendimiz, ‘Kim Ramazan ayında sevap ve hayrını Allah’tan bekleyerek gecesini namazla ihya ederse Allah-u Teala onun geçmiş günahlarını affeder.’ buyurmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Sahur, soframıza maddi bereket katacağı gibi bizlere manevi bereket getirecektir”

Ramazan’da yapılan sahur bereket olduğunun altını çizen Uçar, bu konuda aktarılan hadis-i şeriften örnek vererek “Hatta ‘Sahur yapınız, sahurda bereket vardır’ buyurulmaktadır. Sahur; soframıza maddi bereket katacağı gibi bizlere manevi bereket getirecektir. Sahur, kendi vakti ile gündüz vakti yapacağımız ibadetlerimizde bizlere güç ve kuvvet verecektir.” şeklinde konuştu.

Bu ay içerisinde Kur’an halkalarına iştirak edip mukabelelere katılmanın, cüz okumanın Müslümanlara düşen önemli görevlerden biri olduğunu altını çizen Uçar, şunları söyledi:

Bu Peygamber Efendimizin sünnetinden varid olmuştur. Çünkü Peygamber Aleyhisselatu vesselam Ramazan ayının gecelerinde Cibril’le beraber Kur’an’ı mukabele şeklinde okurdular ve Efendimiz vefat etmeden önceki Ramazan ayında Hazreti Cibril’e Kur’an-ı Kerim’i 2 kez okur.

“Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini yakalamak için itikaf sünnetini ihya edelim”

Son 10 günde itikafa girmenin Peygamber Aleyhisselatu vesselamın sünnetleri arasında yer aldığını belirten Uçar, dünya hayatındaki meşguliyetlerden kurtulabilmek için Ramazan’ın son 10 gününde cami veya mescitlerde itikafa girip bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini yakalamak gerektiğini söyledi.

Şevval orucuna da değinen Uçar, “Bilindiği üzere Ramazan ayından sonra Şevval ayı gelmektedir ve bu ayda tutulan oruç önemli olduğu gibi hayır ve sevabı da çoktur. Peygamber Aleyhisselatu vesselam bir hadis-i şeriflerinde ‘Kim Ramazan ayından sonra Şevval ayından da 6 gün oruç tutarsa bir yılı oruçlu geçirmiş gibi sevap alır’ diye buyurmaktadır. Bu kadar hayır ve bereket varken bunları kaçırmamamız lazım. Çünkü bir sonraki Ramazan’a yetişmeyebiliriz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.