DOLAR
32,5173
EURO
34,7871
ALTIN
2.422,17
BIST
9.672,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Advert

Diyarbakır’da Depremde Evleri Ağır Hasar Gören Aileler Sorunlarının Çözülmesini Bekliyor

Diyarbakır’da Depremde Evleri Ağır Hasar Gören Aileler Sorunlarının Çözülmesini Bekliyor
24.02.2023 20:09
322
A+
A-

Eski Bağlar bölgesinde yer alan Körhat Mahallesi’nde depremde ağır hasar gören binanın çevresindeki evlerde yaşayan 15 aile, evlerini terk ederek Meteoroloji Bölge Müdürlüğü binasına sığındı.


Aileleri ziyaret eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “Vatandaşlarımızın çadırlara nakledilmesi için gerekli girişimlerde bulunduk. Hiç bir ailemiz dışarıda kalmayacak inşallah ” dedi.

Diyarbakır’ın eski Bağlar bölgesinde yüzlerce bina, yapı ve ev depremde hasar görürken, hasarlı binaların çevresinde yaşayanlar da yıkılma tehlikesinden dolayı evlerine girmek istemiyor.

Körhat Mahallesi’nde Elif Apartmanı depremde ağır hasar gördü. Boşaltılan binanın çevresinde bulunan yapılarda ikamet edenler de evlerini terk etti.

Çevrede bulunan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü binasına yerleşen 15 aile, günlerdir burada kalıyor.

Yandaki Elif Apartmanı ağır hasarlı ve yıkılma tehlikesi geçirdiği için bu durumdan kendi evlerinin de etkilenebileceği endişesini taşıdıklarını belirten ailelerin güvenilir yere taşınması için Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu devreye girdi.

Eşi Dürdane Beyoğlu ile birlikte aileleri ziyaret ederek durumları hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Beyoğlu, sorunun çözümü için ilgili kurumlarla telefonla iletişime geçti.

Başkan Beyoğlu, “Yan taraftaki bina ağır hasarlı ve yıkılma tehlikesi geçirdiği için bu ailelerimiz haklı olarak evlerine girmekten korkuyor. Güvenilir bir yere nakledilmeleri için gerekli girişimleri yaptık. İnşallah çadırlara taşınmaları sağlanacak. Depremden sonra an ve an sahada milletimizle beraberiz. Hiç bir vatandaşımız sahipsiz değildir. Devletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yapılması gereken her şeyi yapıyor ” diye konuştu. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.