DOLAR
32,5067
EURO
34,8128
ALTIN
2.490,67
BIST
9.540,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
28°C
Diyarbakır
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
27°C
Advert

Bilge Olmanı İstemezler

A+
A-

Resulullah (s.a.v) peygamber olmadan önce Mekke halkı ve mekke’li müşrikler tarafından en sevilen insandı. Peygamber olduktan sonra müşriklerin hakaretlerine maruz kalmıştı.

Bu gün müslümanlar Resulullah (s.a.v) yolunu takip ettikleri için sünnetullah gereği İslam düşmanları tarafında hakaretlerine maruz kalmaktadırlar.
Müşriklerin Resûlullah’a dedikleri gibi, sana deli diyecekler, çünkü onlara farklı bakmaya sahip’sin ve bu onları rahatsız ediyor. Hiç bir şeyi sorgulamanı yada nedenlerini istemezler. Sana garip (kimsesi olmayan) zavallı diyecekler, farklı düşündüğün için ve normal’ın dışında davrandığın için seni onlar gibi cahil ve itaatkar istiyorlar. Sana sıkıntı diyecekler, çünkü kendi gereğini Müslümanca yaşıyorsun bu onların işine gelmiyor. Sana tehlike diyecekler. Kalıbın dışında çıktın kitlelerle aynı şeyleri yaşamadığın için bu onları çaresiz bırakıyor. Çünkü programlanabilir, itaat ve köle bir robot olarak istiyorlar. Sana ilus (güzel) diyecekler, kendine çok inanıyorsun peygamberin hayatını takip ediyorsun. Bundan hoşlanmıyorlar. Onların atmaları ve zararları sana hiçbir şey yapmaz. Ve sana asi diyecekler, onlara itaat etmediğin için ve korkmadığın için bu onları korkutuyor. Çünkü seni kontrol edemez.
Bir çok şekilde etkileneceksin, hiçbir elit, hiç bir devlet, hiçbir güç grubu seni seni müslümanca yaşamanı ve alim (bilge) olmanı istemez. Tüm toplumların ve sistemlerin temeline aykırıdır. Eğer insan bilge (alim) ise, o zaman sömürülenez, akılılarsa ayıramazlar. Eğer farkındalar’sa mekanik olarak yaşamaya zorlayamazlar ve gayri insani muamele görmezler. Bilinç sahibi müslümanlar özgürlüğü sever, Allah’tan başka kimseye boyun eğmez. Başkalarına boyun eğmediği için beşeri sistemin gözünde isyankardır, bir tehditir’ler ve çok tehlikeli olarak görürler. Devletler için tehlikeli, meteryalist dinler için tehlikeli her türlü sömürü, baskı, bastırma ve aldatma için tehlikeli. Müslümanca yaşamanı istemiyorlar, farkındalık seviyen ne kadar yüksek’se o kadar az anlaşırsın, nefret edileceksin, alay edileceksin, reddedileceksin ve deli yada garip olarak etiketleneceksin. Uyanış böyle, Resulullah’ı önder, Kur’an’ı rehber edersen bil ki doğru yoldasın.
“Ey Resulüm, sen irşad ve nasihatine devam et! Sen Rabbinin ihsanı sayesinde kâfirlerin iddia ettikleri gibi kâhin de değilsin, deli de değilsin”(Tur, 52/29)

Yazarın Diğer Yazıları
25.06.2022 17:12
14.11.2021 21:54
17.04.2022 16:43
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.