DOLAR
32,6004
EURO
34,8280
ALTIN
2.491,99
BIST
9.506,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Advert

Allah Bizi Asla Terk Etmez

A+
A-

Allah cc kullarını imtihan etmek için onları bazı bela ve musibetlerle sınar. Sabrımızı ölçmek için bizi imtihandan geçirir.

Bazen hastalandığında, sevdiğimiz birini kaybettiğimiz de veya ekonomi bir sorun yaşadığınızda hemen, Allah (haşa) bizi terk etiğini, beni sevmiyor, beni unuttu diye isyan duyguları yaşıyoruz. Allah bizi asla terk etmez, en büyük bir musibet geldiğinde, Allah bizimle olduğunu unutmayalım. Allah bize yakın olduğunu ve hayatımızın en zor günlerinde bize yardımcı olduğu ve bizlere sabır, güç, kuvvet verendir. Yaşamak, hayat meşakkati kolay değildir yaşam boyunca zorluklarla yüzleşeceğiz ve çoğu zaman acı çekmemize neden olacak. Bir çok insan kişisel zorluklar yaşayacak, bir kısmı da sevdiklerinin acısını görünce acı çekecektir. Zorlukların ortasında güçlü olmak için kurtuluş planın prensiplerine olumlu bir bakış açısı bulmalıyız. En zor günlerimizde zorlukların ortasında ihtiyacımız olan gücü almak için Allah’ın bize verdiği ilkeleri öğrenmeli ve yaşamalıyız.

İnsanoğlu başına bir bela veya bir musibet isabet ettiği zaman farklı tepkiler verir. Allah cc kullarının kaldıramayacağı yükü yüklemez. Bakara suresi 286 ” Allah hiç bir kula gücünün yetmeyeceği yükü yüklemez” Allah, kullarını güçsüz düşürecek sıkıntıya sokacak herhangi bir şeyle sorumlu tutmaz. Gücünü tetiği ile mükelef tutar. Şunu unutmayalım hayatımızın en zor zamanlarında bir sıkıntı yaşıyorsak sabretmeliyiz ve Allah’a yönelmeliyiz ve Allah’ın ipine sımsıkı sarılmalıyız.

Her insanın hayatında inişli çıkışlı sorunları vardır. Hayatın içerisinde mutlulukla beraber zorluklarda vardır, hayatın zorluklarına kapılmamalıyız. Allah her zaman bizimle olduğunu bilelim. Mallarımızı, canlarımızı kaybetsek bile Allah’a olan inancımızı asla kaybetmeyelim.

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.