DOLAR
32,5601
EURO
34,8680
ALTIN
2.425,68
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
30°C
Diyarbakır
30°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Advert

Halkın sırtından geçinene yazıklar olsun

22.01.2022 19:35 | Son Güncellenme: 22.01.2022 21:39
1.049
A+
A-

İnsanoğlu yaşadığı yeri cennet’e de kendisi çevirir cehenneme de kendisi dönüştürür.

Bir dönem dünyayı istila edip evleri yağmalayan çoluk çocuk herkesi kılıçtan geçiren Moğollar da insan evladı, cahiliye arap yarım adasını vahyin, adalet ve hakkaniyetin çerçevesinde asrı saadet’e (mutluluk asrına) çeviren peygamber ve onun ashabı da.

Bir takım zihniyetler insanlığı aşağılamak, yok etmek, heves ve hırsları uğruna toplumu ve ekini ifsad etmek için çabalar daima.

Günümüz gibi çeşitli buhranların olduğu zorluk dönemine denk gelenler insanlar da daima bu müfsidlerin vicdansız uygulamaları yüzünden mağdur olmuşlardır.

Toplu salgınlar, savaşlar, kuraklık, kıtlık ve soğuk kış dönemlerinde insanların birbirlerine daha çok merhamet etmesi, birbirinin yardımına koşması, aç olanın doyurulması, çıplak olanın giydirilmesi gerekirken, ne yazık ki vicdandan bî par kişiler bunu kendi menfaatlerine dönüştürüyorlar.

Konuşmaya sıra gelince mangalda kül bırakmayan; konu din ise en dindar, konu vatansa en vatansever, konu mücadeleyse en mücahid bu kimseler kendi vatandaşlarının sırtına binerek onları sömürmeyi vatani görev gibi addediyorlar.

Biçerler tarlalara girer; buğdayı en üst fiyattan arpayı en pahalısından hatta samanı bile iki üç katından fiyatlandırırlar.

Dolar yükselir; depolarına un, yağ, şeker gibi temel ihtiyaç  malzemelerini saklayarak insanların en muhtaç olduğu zamanı bekleyerek en fahiş fiyatından satarlar.

Halkın sırtından geçinene yazıklar olsun

Halkın sırtından geçinene yazıklar olsun

Şimdi de kar yağdı. Sabahın ilk ışığında gördüğümüz haber “Diyarbakır’da kar lastiklerinin karaborsa olduğu”.

Diyarbakır’da kar lastiklerinin karaborsa oldu

Diyarbakır’da kar lastiklerinin karaborsa oldu

Hazırlıksız gelen kar ve donma olaylarında vatandaş zaten yeterince mağdur oluyorken ve istenmedik onlarca kaza yaşanıp halkın cebi yanıyorken sırf üç beş kuruşa tamah eden satıcıların arabaların ihtiyacı olan zincirlerini saklayıp fahiş fiyata vermesi elbette bize yazıklar olsun dedirtir.

Sadece vatana ihanet değil vatandaşa ihanette suç sayılmalı  nitekim bu aç gözlülerin gözü doyacak gibi değil.

 

 

Araç Lastiklerinin zincir Fiyatına Zam

Araç Lastiklerinin zincir Fiyatına Zam

Evet sözümüz budur. Kendi komşusu aç iken tok yatmayan, ticaretine sahtekarlık katanı kendinden saymayan, misafire ve yetime ikramı telkin eden, savaşta bile değil insanlara haksız yere hayvanlara ve ekinlere zarar vermeyi yasaklayan peygamberin ümmeti olarak diyoruz ki halkının sırtından geçinenlere yazıklar olsun.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
08.12.2021 22:41
20.12.2021 00:17
05.01.2022 22:19
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.