DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Advert

Filistin Direnişine Destek İşgalci Siyonistlere Lanet Yağdı

Filistin Direnişine Destek İşgalci Siyonistlere Lanet Yağdı

HÜDA PAR öncülüğünde başta Diyarbakır ve Batman olmak üzere birçok ilde düzenlenen kitlesel basın açıklamalarında işgalci siyonist rejimin Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’ya saldırıları telin edildi, İslam ülkelerine önemli çağrılar yapıldı.

Her yıl Ramazan ayında uyguladığı şiddetin dozunu arttıran işgal çetesinin Filistinli Müslümanlara yönelik saldırılarına tepki amaçlı HÜDA PAR tarafından birçok ilde kitlesel basın açıklamaları düzenlendi.

Diyarbakır, Batman, Ankara, Bingöl, Şırnak gibi illerde teravih sonrası düzenlenen ortak basın açıklamalarına halk yoğun ilgi gösterdi. Basın açıklamalarında Filistin direnişine destek verilirken işgalci Siyonist rejim telin edildi. Açıklamalarda İslam ülkelerinin liderlerine de çağrıda bulunularak işgalci rejimle ilişkilerin kesilmesi istendi.

Diyarbakır’daki basın açıklamasının adresi Merkez Sur ilçesi Şeyh Said Meydanı (Dağkapı) oldu. Teravih namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasını HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç okudu.

Siyonist işgal rejiminin her Ramazan ayında Filistin genelinde ve Mescid-i Aksa’ya yönelik vahşi saldırılarını artırdığına dikkat çeken Dinç, bunun bir gelenek haline getirerek Müslümanların tepkisini ölçtüğünü ve bayrama buruk bir şekilde girilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Mübarek Ramazan ayının ortasına geldiğimiz bu günlerde siyonistlerin Mescid-i Aksa’nın kudsiyet ve mahremiyetini çiğneyerek sabah namazında Aksa’ya yönelik saldırıya geçtiklerini belirten Dinç, “Gerçek ve plastik mermilerin yanında gaz bombaları ile Mescitte namaz kılan cemaat ve murabıtlara saldırmış, bu saldırılarda yüzlerce Müslüman yaralanırken yüzlercesi de kaçırılarak esir edilmiştir. Bu vahşi ve barbar saldırılar kabul edilemez. Bu saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Aksa’nın izzeti için bedenlerini siper ederek şehadet şerbetini içen şehitlerimizin şehadetini tebrik ediyor, yaralılara acil şifalar, esir edilenlerin de bir an önce özgürlüğüne kavuşmalarını niyaz ediyoruz.” dedi.

“Siyonist rejimle kurulacak her tür ilişki Kudüs davasını yalnız bırakacak ve zayıflatacaktır”

Siyonist işgal devam ettiği müddetçe bu saldırı ve acıların devam edeceğini sözlerine ekleyen Dinç, “Bu saldırı ve işgali bitirmeni yolu iki devletli çözüm, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme safsataları değildir. Bunun böyle olmadığına tarih şahittir. Siyonist rejimle kurulacak her tür ilişki Kudüs davasını yalnız bırakacak ve zayıflatacak, Aksa’ya yönelik saldırıları artıracak, işgal ve talanın genişlemesiyle sonuçlanacaktır. Bunu hiçbir Müslüman kabul etmemelidir.” ifadelerini kullandı.

Bu işgal ve saldırıları bitirmenin tek yolunun Kudüs ve Filistin topraklarında siyonist işgalini tamamen kaldırmak olduğunu söyleyen Dinç, bunun da Filistin halkının şerefli ve izzetli direnişine ses olmak, bütün imkânlar seferber edilerek destek olmak, her zaman ve zeminde yanlarında olmakla mümkün olabileceğini ifade etti.

Filistin halkının kendi vatanlarını, Kudüs’ün şeref ve izzetini savunmak için yapmış olduğu mücadelenin meşru ve kutsal olduğunun altını çizen Dinç, “Bu mücadele asla bir terör eylemi değildir. Terörist, Filistin halkını katleden, topraklarını işgal eden Aksa’nın mahremiyetini ayaklar altına alan siyonist işgal rejimdir. Bu işgal ve katliam durdurulmalıdır. Tarih ve günümüz şahittir ki bu işgal çetesi kınama, açıklama ve protestolardan değil, sadece güçten anlar.” şeklinde konuştu.

“Verilen vaatler ne olursa olsun, Kudüs davasına sırt çevirip siyonist rejimle ilişki kurulmamalıdır”

Kudüs ve Aksa’nın sadece saldırıya uğradığı zamanlarda gündemde olduğunu, halbuki her zaman gündemin birinci maddesi olması gerektiğini; işgalden kurtuluşu için kısa, orta ve uzun vadeli işleyen ve kendisini güncelleyen somut planların yapılması gerektiğini belirten Dinç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

İşgal rejimini zulüm ve işgalinde pervasızlaştıran Müslümanların birlik olamamalarıdır. İki milyarlık İslam Ümmeti’nin gözü önünde bu katliamların yapılması kabul edilemez. İzzetli ve şerefli Müslümanlar, gençlerimiz, kadınlarımız, âlim ve yöneticilerimiz bu zilleti kabul etmemeli. Aksa’nın izzeti ve özgürlüğü için birleşmeli ve ayağa kalkmalıdır. Müslüman ülkelerin yöneticileri ve hassaten Türkiye, bu saldırıları sona erdirip tekrarlanmaması için somut adımlar atmalıdır. Verilen söz ve vaatler ne olursa olsun, Kudüs davasına sırt çevirip siyonist rejimle ilişki kurulmamalıdır. Filistin’de ‘normalleşme’ siyonist işgalin bitmesidir. Filistin’de ‘normalleşme’ işgalcilerin geldikleri yere geri dönmesidir. Dünyanın, siyonistleri devlet olarak tanımaktan vazgeçmesidir. Siyonistleri tanımanın ne Türkiye’ye ne Filistin halkına ne de ümmete bir faydası olmayacaktır. Aksine dünyevi ve uhrevi vebali büyüktür. Allah indinde kimse bunun hesabını veremez.

Dinç, “HÜDA PAR olarak her daim Kudüs davasının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bütün üyelerimizle Filistin’de yaşanan gelişmeleri yakından izliyor ve takip ediyoruz. Gelişmelere göre tavırlarımızı belirleyecek, bu işgal ve talana karşı hep birlikte karşı duracağız. Allah bizleri Özgür Kudüs için mücadele edenlerden eylesin.  En kısa zamanda Aksa’da hep birlikte namaz kılmayı nasip eylesin.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.