DOLAR
32,5089
EURO
34,5693
ALTIN
2.491,93
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
25°C
Advert

Erdoğan’dan Belediyelere Talimat: Çalışmalarınızı Hızlandırın!

Erdoğan’dan Belediyelere Talimat: Çalışmalarınızı Hızlandırın!
13.05.2022 12:14
552
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyelere “çalışmalarınızı hızlandırın” talimatı verdi. Erdoğan, “Sorundan ve çözümden belediye başkanları sorumlu” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, medyada sık sık çocuklara saldıran başıboş köpeklerle ilgili üzüntü verici haberlere rastlandığını söylemişti.

Erdoğan, “Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Tüm belediye başkanlarımıza sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın. Sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından pek çok gönül kazanabilirsiniz. Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış hem de kendisi de bir can olan hayvanlara karşı bir sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz.” demişti.

“Sorunun Çözümünden Belediye Başkanları Sorumlu”

Edinilen bilgiye göre, sorun ve çözüm önerileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme geldi.

Erdoğan, bir kez daha belediyelere talimat vererek, “Sokak hayvanı sorunundan ve çözümünden belediye başkanları sorumlu” dedi.

Erdoğan’ın talimatı ile çalışmalara hız verildi.

81 İlde Rehabilitasyon Merkezi Açılacak

Çalışmalar kapsamında öncelikle tüm il ve ilçelere barınak kurulacak, 81 ilde rehabilitasyon merkezi açılacak. Yaklaşık 8 milyon sahipsiz hayvanın tedavileri rehabilitasyon merkezinde yapılacak.

Barınaklara yerleştirilemeyen sokak hayvanları, rehabilitasyon merkezinde yapılacak kontrollerinin ardından yaşam alanlarına bırakılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.