DOLAR
32,5997
EURO
34,8055
ALTIN
2.500,72
BIST
9.438,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Advert

Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen seyyanen zam talep ediyor

Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen seyyanen zam talep ediyor
07.01.2023 14:32
307
A+
A-

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu çalışanları ve emekliler için açıklanan “zam oranı” için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, alınan son zam kararının, seyyanen bir zamla taçlandırılması gerektiğini söyledi.

Açıklanan zam oranının tüketim ağı içinde yer alan ürünlerin artış oranlarıyla uyumlu olmadığının altını çizen Tekdemir, “Maaş zam oranının yüzde 30’a çıkarılması konusunda Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’imizin çok ciddi çabaları oldu. Cumhurbaşkanımızın kamu çalışanlarının beklentisine yönelik talebimizi olumlu karşılaması çok değerliydi. Ancak çalışanların ekonomik kayıpları daha fazla. Aldığımız zam oranı tüketim ağı içinde yer alan ürünlerin artış oranları ile uyumlu değildir. Eğitim çalışanları ve diğer kamu çalışanları ekonomik göstergelerin aksine piyasadaki fiyat artışlarının olumsuz etkilediği, alım gücünün düştüğü ve yaşam kalitesinin de devir düşürdüğü bir eşiği yaşamaktadır.” dedi.

Alınan zamla olumlu bir seyir kazanan kamu çalışanlarının ekonomik durumunun yakın zamanda alınacak bir seyyanen zamla taçlandırılması gerektiğini belirten Tekdemir, seyyanen zam talepleri konusunda net bir tutum içinde olduklarının altını çizdi.

Ücret konusunda adaleti tesis etmek için seyyanen zammın şart olduğunu kaydeden Tekdemir, “Gelinen noktada ekonomik kayıpları telafi etmek, gelir dağılımını dengelemek ve ücrette adaleti tesis etmek için; çalışanların gelir durumunu da dikkate alarak seyyanen zam konusunun gündeme alınması ve seyyanen zammın verilmesini şart olarak görüyoruz.” dedi.

Sahayı memnuniyetsiz ortamlar ve saha çalışanlarını da mutsuz bireyler olarak kodlamaya çalışanların; fırsatçılığı ön plana çıkararak geleceğe ilişkin çok yönlü hedefler ve siyasi emellere uzanan bir yelpaze ima ettiklerini söyledi.

Sosyal medyada yapılmak istenen yanlış algılara da dikkat çeken Tekdemir, şöyle konuştu:

“Hiçbir hayırlı ve faydalı çalışmada etki değeri olmayanların, sosyal medyayı ateşe verme gayretleri elbette iyi niyetli değildir. Eline çakmağı almış, her meselede yanıcı ve yakıcı yer arayan velvelecilerin ne yapmaya çalıştıklarının farkındayız. Sosyal medya hokkabazlarının popüler olma kaygısı ve üye toplama hırsı üzerinden olumsuzluğu ve gerilimi tetikleyen yaklaşımı sergilemeleri hiç ahlaki değildir. Zam oranına verdiğimiz tepkiyi bile farklı bir kurgu ile sunmaya çalışanlar, zam oranını yanlış görsellerle alkışladığımızı iddia edenler ahlaken sorunlu bir portre çizmişlerdir.”

Seyyanen zam konusunda olumlu bir adım atılmasını beklediklerini ifade eden Tekdemir, “Popüler olma uğruna değersizleşenlere ve sahayı kirletenlere inat kaliteli ve gerçekçi bir sendikacılığı ilke edinerek kamu çalışanlarının haklı taleplerine kulak kabartmaya ve bu talepleri karşılamaya yönelik adımları atmaya devam edeceğiz. Bu konudaki mücadelemizden de vazgeçmeyeceğiz. Dolayısıyla kamu çalışanlarının ve eğitim çalışanlarının haklı beklentisinin farkındayız ve bu noktada seyyanen zam talebimizi tekrardan ifade ediyoruz. Seyyanen zam konusunda olumlu bir adım atılmasını istiyoruz ve bekliyoruz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.