DOLAR
32,4570
EURO
34,8518
ALTIN
2.446,77
BIST
9.885,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Advert

Esirler Hareketi: “Baskı Artarsa Direniş De Artar” Cümlesini Kullandı

Esirler Hareketi: “Baskı Artarsa Direniş De Artar” Cümlesini Kullandı
22.12.2021 11:36
553
A+
A-

Esirler Hareketi, işgalci siyonist zindanlarında esirlere yönelik baskıların artması karşısında direnişin artacağını duyurdu.

Siyonist işgal rejiminin esirlere yönelik her geçen gün artan baskısı gerek esirlerin gerekse esirler hareketinin tepkisi ve protestosuyla karşılaşıyor. Esirler Hareketi, baskının devam etmesi halinde direnişin artacağı uyarısında bulundu.

Esirler Hareketi, hem kadın esirlere hem de erkek esirlere yönelik baskıya protesto eylemleriyle karşılık veren esirlerin an itibariyle kahvaltıların iade edilmesi ve tüm koğuşların öğle saatlerine kadar kapalı tutulmasının da bulunduğu bazı eylemlerle direnişi artıracağını duyurdu.

Hareket, 130 gündür açlık grevinde olan Hişam Ebu Hevvaş’ın serbest bırakılmasını, Nafha Cezaevi’ndeki esirlere uygulanan şiddetin durdurulmasını ve Damun Cezaevi’nde tutulan kadın esirlere yönelik baskıcı tutum kaldırılmasını talep ediyor.

Açıklamasında işgalci siyonist rejim zindanlarında bulunan HAMAS esirlerinin tümünün, aileleri tarafından ziyaret edilmelerinin yasaklandığını söyleyen Esirler Enformasyon Bürosu, “Esirlerin tüm haklarını almak ve onurlarını korumak için işgal zindanları yönetimine karşı mücadeleyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Büro yaptığı açıklamada, işgalci siyonist rejimin zindanlarda uyguladığı baskı ve şiddetin, esirleri taleplerinden vazgeçirmeyeceğini, bu mücadelelerinden bir karınca boyu kadar bile geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Öte yandan yapılan açıklamada tecrit hücresine konan 3 kadın esirin Celbu (Gilboa) Hapishanesi’nden Damun Hapishanesi’ne gönderildiği fakat burada da hücreye atıldığı aktarıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.