DOLAR
32,5188
EURO
34,7220
ALTIN
2.497,58
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Advert

Diyarbakır’da fabrikalar elektrik zamlarına karşı Güneş Enerji Sistemi’ne geçiyor

Diyarbakır’da fabrikalar elektrik zamlarına karşı Güneş Enerji Sistemi’ne geçiyor
14.02.2022 15:47
833
A+
A-

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde 13 fabrika, artan enerji maliyetleri karşısında, çevreci, bakım gerektirmeyen, uzun ömürlü bir enerji sistemi olan Güneş Enerji Sistemi’ne geçti. 15 firma daha lisans almak için başvuruda bulundu


Son dönemlerde artan enerji maliyetlerine çözüm arayan Diyarbakır’da fabrika sahipleri, çareyi 5-10 yılda kendini amorti eden, sorunsuz ve bakım gerektirmeyen Güneş Enerji Sistemi’nde (GES) buldu.
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meclis Başkanı ve Mütevelli Heyeti Başkanvekili Sezai Topalan, şu ana kadar 13 işletmenin GES’e geçtiğini, 15 firmanın da lisans almak için kendilerine başvuru yaptığını söyledi.
Devletin, sanayicinin en büyük gider kalemi olan elektrik konusunda Diyarbakır’a pozitif ayrımcılık yapmasını isteyen Topalan, “Diyarbakır’ın çevresi barajlarla dolu. Devlet, faturanın yüzde ellisini sanayiciden almamalı, hibe etmeli” dedi.

GÜNTİAD Başkanı Dalkıran: Tekstilkent’te de GES’e geçiş yapacağız
Elektriğe yapılan zamlardan ağır makine kullanan tekstil sektörünün de olumsuz etkilendiğini dile getiren Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Başkanı Mehmet Dalkıran, şunları söyledi:


Mevcut şartlarda işletmelerin bu zamlar karşısında ayakta durması imkansız bir durum. Dolayısıyla biz hem elektrik kurumuna aynı zamanda buradan Cumhurbaşkanlığı ve Enerji Bakanlığı’na bunun bir an önce geri alınması gerektiğini bildirdik. İstihdamın ana lokomotifi olan sektörümüzün korunması adına zamların geri çekilmesi talebimizin yanında Tekstil İhtisas OSB’mizde GES’e geçiş için teknik alt yapılarımızı oluşturmaya başladık.

İstihdamın korunması, üretimin ve kalkınmanın artması adına yatırımcıya GES’e geçiş için Kalkınma Ajansları üzerinden kolaylıklar sağlanmalı, krediye erişimde engeller ortadan kaldırılmalıdır diyoruz.

Kaynak: Veysi Polat The Independentturkish

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.