DOLAR
32,5591
EURO
34,8861
ALTIN
2.428,95
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
30°C
Diyarbakır
30°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Advert

Bismil’in Dört Bir Yanında Berat Kandili İhya Edildi (VİDEO)

Bismil’in Dört Bir Yanında Berat Kandili İhya Edildi (VİDEO)
18.03.2022 00:23 | Son Güncellenme: 19.03.2022 09:17
937
A+
A-

Mübarek Üç Ayların rahmet ikilimi devam ederken, Şaban ayının on beşinci gecesine denk gelen Berat Kandili münasebeti ile ilçemizde farklı camii ve okullarda kandil programı düzenlendi. İlçe Müftülüğü, MEB Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen programlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, okunan Kuran, söylenen ilahiler ve edilen dualar manevi atmosfere renk kattı.

İlçe müftülüğüne bağlı Fatih Camiinde, Akpınar Camiinde ve MEB bünyesinde Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Mecit Çelik Kız Anadolu İmam Hatip Liselerinde programlar icra edildi.

Merkez Fatih Camiinde Beraat Kandili İhya Edildi

Fatih Camisi’ndeki program, kılınan namazın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Mevlid-i Şerif ve kasidelerin okunmasıyla devam etti.

Programa iştirak eden İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş gecenin anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada:

‘’Bizleri yokluktan var eden varlığından haberdar eden bizleri ehli iman olarak yaratan bizleri bu Mübarek Üç aylara ve hususen Mübarek Berat gecesine kavuşturan Cenabı Allah’a hamdu senalar olsun. Hz. peygamber (S.A.V.) Mübarek Üç Aylar denildiğinde şöyle dua ederdi ‘’Allah’ım Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl, bizleri Ramazan’a kavuştur.’’

Aziz kardeşlerim!

Allah-u Teala bazı günleri diğer günlerden kutsal kılmıştır. Bu günlerden bir tanesi de Berat Gecesidir.

Allah-u Teala kuranı Kerim de şöyle buyuruyor “Ey kendi nefislerine zulm edenler, Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin.” Bu gece hürmetine samimi bir şekilde her ne kadar günahlarımız olursa olsun Allah’a tövbe edelim. Cenabı Allah mutlaka rahmet ve mağfiret kapılarımız bizlere açacaktır. Çünkü Allah’tan başka günahkarları affedecek kimse yoktur.’’ Diye ifade etti.

İlçe müftüsünün konuşmasının ardından yaptığı dua ile program sonlanırken Bismil belediyesi ve ilçe Müftülüğü tarafından Camiden çıkan vatandaşlara ikramlar dağıttı.

Akpınar Camiinde Berat Kandili İhya Edildi

Akpınar camiinde yapılan programda cami imam hatibi Mehdi Sansarkan gecenin önemine dair cami cemaatine sohbet yaptıktan sonra cami müdavimlerinden Mevlid-i Şerif seslendirmesi ve ilahi dinletileri yapıldı.

Gelen misafirler salavatlara eşlik ederken, ikramlar yapıldı. Dua ile program sonlandırıldı.

Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesinde Beraat Kandili İhya Edildi

Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Üçköylüoğlu, okul idarecileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

İlçe Vaizi Cevat Sülün üç ayların önemine binaen yaptığı konuşmada:

‘’Yüce rabbimiz kuranda buyuruyor ki: Bu ayetleri apaçık olan kitaba yemin ederim ki biz bu kitabı çok mübarek bir gecede indirdik ve biz bu kuranla insanları uyarmaktayız. Yani anlaşılan şu ki kuranın asıl misyonu insanı uyandırmaktır.

Bu Gecemizin Özel Adı İse Berat’tır. Berat ne demektir. Kurtuluş felaha ulaşmak anlamlarına geliyor. Rahmet gecesi Berat Gecesi ve farklı isimleri de vardır. Bu gece biz Müslümanlar için günahlardan arınma ve af olma vesilesidir. Öyleyse bizler bu gecenin hürmetine binaen öncelikle bol bol tefekkür etmeliyiz. Yaratılışımızı, varlık misyonumuzu iyi anlamalıyız. Elbette Peygamber Efendimiz bu geceye ve güne özel ibadetler belirtmemiştir. Ama bizler elimizden geldiğince bu gecede namaz kılmalı dua etmeli ve rabbimize yakınlaşmanın yollarını açmalıyız.’’ Dedi.

Okul öğrencilerinin hazırladığı ilahi korosu ezgi dinletileri yaparken yapılan dualarla beraber salavatlar çekildi. İkramların ardından program sonlandı.

Mecit Çelik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde de Berat Kandili İhya Edildi

Mecit Çelik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programa okul idarecileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Yatsı Namazına müteakip başlayan program tesbihat ile devam etti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti,  vaaz verildi, mevlidi şerif okundu, okulun ilahi korosu ilahiler seslendirdi. Program dualar edilip sonlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.