DOLAR
32,3645
EURO
34,9594
ALTIN
2.324,26
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Advert

Ekmek Parası

Sizlerle bu Ramazan ayın boyunca yaşanmış ibretlik bazı hadiseler paylaşmak istiyorum. Allah rızası için yapılan hiçbir amel karşılıksız kalmaz. Bu hadiseler bize bunu bir kez daha gösteriyor. Sözü fazla uzatmadan olayı yaşayanın dilinden dinleyelim.


1998 yıllarıydı. Arkadaşlarla bir evde kalıyorduk. Bazen hiç paramız kalmıyordu. İşimiz çıksaydı parasızlıktan dolayı yaya gidip gelmek zorundaydık. Arabaya binemiyorduk. Bir gün uzak bir yere akşam saatlerinde gitmem gerekiyordu. Üzerimde sadece gidiş için yol parası vardı. Ben de kendi kendime erkenden çıkar yaya olarak gideceğim yere gider, üzerimdeki parayı dönüş için kullanırım, dedim. İkindiye doğru yola çıktım. Mahalle aralarından gidiyordum ki bir sokakta giyimi bayağı düzgün 40 yaşlarında bir adam sokağın başında bana doğru geliyordu. Tam beni geçtiği esnada durdu. Ben yoluma devam ettim. Biraz tedirgin oldum. Birkaç adım atmıştım ki arkadan biri: “Genç bir dakika bekler misin? Diye seslendi. Sokak dar ve uzundu. Arkamı döndüğümde biraz önceki adamın durup bana baktığını gördüm. Adam yanıma geldi ve bana: “Allah rızası için bana bir ekmek parası ver” dedi. Ben kısa bir şok dönemi yaşadım, gerçekten çok şaşırmıştım. Çünkü giyimi bana göre çok iyiydi. Şaşkınlığım geçtikten sonra ona: “Abi Allah versin. İnan ki param yok” deyip yoluma devam ettim. Yoluma devam ettim etmesine, lakin içim rahat değildi. İnanın içim içimi yiyordu. Kalbim sıkışıyordu. Yanımda para olmasına rağmen, Allah rızası benden para isteyen birisine param yok demiştim. Bu davranışım beni epey huzursuz ediyordu. Daha fazla dayanamadım ve “varsın dönüşte de yaya geleyim” dedim ve hemen dönüp adamı aramaya başladım. Birkaç sokak ötede adamı buldum. Yanına giderek: “Abi kusura bakma, üzerimde para varmış, hakkını helal et, azdır belki ama Allah için bunu kabul et” dedim. O da parayı aldı ve hiçbir şey demeden gitti. Ben de yoluma devam ettim. Daha bir sokak öteye geçmemiştim ki yerde hem gidiş hem de gelişime yetecek kadar para buldum. Parayı bulmam ben de şok etkisi yaratmıştı. Tekrar geri döndüm. Biraz önceki adamı bulmak istiyordum. Tüm aramalarıma rağmen adamı bulamadım. Yerde bulduğum parayı gidiş geliş için kullandım. Yıllar sonra cezaevinde, bu şahsı rüyada gördüm. Kendisine “hatırlıyor musun, sana para vermiştim” dedim. O da “Sen bunun karşılığını aldın” dedi.
Yüce Allah kendisi için yapılan her şeyin karşılığını hem dünyada hem de ahirette verir. Allah cömerttir cömertleri sever.

ETİKETLER: , ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.