DOLAR
32,4686
EURO
34,7867
ALTIN
2.439,82
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Advert

Bismil’de Ödüllü Satranç Turnuvası Düzenlendi (VİDEO)

Bismil’de Ödüllü Satranç Turnuvası Düzenlendi (VİDEO)
28.05.2022 18:37 | Son Güncellenme: 28.05.2022 20:20
673
A+
A-

Türkiye Satranç Federasyonu ve Bismil Belediyesi Satranç Turnuvası (3.Ödüllü Turnuva) 28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Bismil Gençlik Merkezinde düzenlendi.

Diyarbakır- Bismil Belediyesi ilçede eğitim gören öğrencileri, Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile organize ettiği Okul Sporları Satranç Turnuvası’nda bir araya getirdi.

İlçe Gençlik Merkezinde düzenlenen satranç turnuvasına, Dört ayrı kategoride mücadele eden sporculardan dereceye girenlere ödül verilecek.

Belediye olarak çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sunacak birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Bismil Kaymakamı ve Belediye Bşkan V. Enver hakan Zengince, “İlçe genelinde yaptığımız yatırımlarla çocuklarımızı farklı spor dallarıyla buluşturmaya, onlara yeni ufuklar açmaya devam ediyoruz. Gençlerimizin en az bir spor dalında lisanslı olmasını istiyor, bu konuda da çalışmalarımızı aralıksız sürüyoruz” dedi.

Bismil belediye Başkan yardımcısı Rıdvan Akyol ise, çocukları günümüz teknolojisinin zararlarından korumak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve akademik başarılarını arttırmak için turnuvalar düzenlediklerini anlattı.

Turnuvada sporcular 4 kategoride dereceye giren sporculara ödül verilecek. Dereceye girenler yarın açıklanacak.

Birinciye; 1500 TL İkinciye; 1000 TL Üçüncüye; 750 TL 08 Yaş Altı, 10 Yaş Altı ve 14 Yaş Altı Kategorilerinde 4. – 10. olan sporculara ise Bismil Belediyesi tarafından verilecek.

Hediye çekleri TL olarak nakit verilecek.

Bugün Bismil’de temaslarda bulunan ve Satranç Turnuvasına katılanları da ziyaret eden, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Ak parti MKYK üyesi Alaattin Parlak, Ak parti Diyarbakır İl başkanı Av. Muhammed Şerif Aydın, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Enver Hakan Zengince, Ak Parti Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Turan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Osman Sülün ve bazı ilçe protokolü katıldı.

ESKİ TARIM BAKANI MEHMET MEHDİ EKER, BİSMİL’DE TEMASLARDA BULUNDU.

Eski Tarım Bakanı ve Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Bismil ilçesinde Ak parti teşkilatı karşıladı, Eker, Bismil Millet bahçesinde TRT Şen TV’ye Kürtçe özel röportaj verdi. Eker ve beraberindekiler daha sonra Tepe beldesinde Ak parti İl başkanı Av. M. Şerif Aydın’ın amcasının oğlunun düğüne iştirak etti. Daha sonra Tepe beldesinde esnaf ziyareti yapan Eker ve beraberindekiler, Tepe halkıyla kıraathanede bir araya gelerek halkın sorunlarını dinledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.