DOLAR
32,5869
EURO
34,7990
ALTIN
2.499,78
BIST
9.453,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Advert

Diyarbakır’da 30 Ton Sahte Gübre Ele Geçirildi

Diyarbakır’da 30 Ton Sahte Gübre Ele Geçirildi
07.06.2022 21:00 | Son Güncellenme: 07.06.2022 21:01
764
A+
A-

Merkez Bağlar ilçesi kırsal kesiminde tarımda kullanılmak üzere hazır bulundurulan 30 ton değerinde sahte gübre ele geçirildi.

Çiftçileri maddi zarara uğratan hem toprağa hem tarım ürünlerine büyük zarar veren sahte gübre Bağlar Belediyesi ekipleri tarafından kamyonlara yüklenerek imha edildi.

Karacadağ bölgesinde bir mahallede tarımda kullanılmak üzere hazırlık yapılan 30 ton sahte gübre belediye ve ilgili kurumların ortak çalışmasıyla son anda yakalanarak imha edildi, çiftçiler zarardan kurtarıldı, tarım ürünleri ve tarımsal alanların zarar görmesinin önüne geçildi.

Gelen bir ihbarı değerlendiren Bağlar Belediyesi, Bağlar İlçe Tarım Müdürlüğü ve jandarma ekipleri olayın gerçekleştiği yerde çalışma yaparak yüklü oranda sahte gübre ele geçirdi. Ürün kalitesini düşürerek gıda yoluyla çeşitli hastalıklara da neden olduğu öğrenilen sahte gübrenin ele geçirilmesi olayın mağduru çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Olayla ilgili tutanak tutan ekiplerin çalışması sonrasında sahte gübre olayına karışan şahıslarla ilgili daha sonra adli makamlarca yasal işlem başlatılacağı ifade edildi.

Ele geçirilen sahte gübre belediyeye ait araçlara yüklenerek imha edildi.

Tarım ürünlerine ve ekimin yapıldığı  toprağa ağır tahribat veren sahte gübrenin çok büyük zararları olduğunu belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “Bu iş hem üretim yapana hem tarımsal alanlara hem de vatandaşlarımıza büyük zarar veriyor. Gıda sağlığı için büyük risk ve tehlike. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Vatandaşlarımız bu tür durumlarda bizimle ve ilgili kurumlarla iletişime geçsin.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.