DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Advert

Zerzevan Kalesi “2022 Uluslararası Gözlem Etkinliği”ne Hazır

Zerzevan Kalesi “2022 Uluslararası Gözlem Etkinliği”ne Hazır
08.06.2022 17:56
523
A+
A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 9-12 Haziran’da Zerzavan Kalesi’nde yapılacak olan “2022 Uluslararası Gözlem Etkinliği” için hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan 3 bin yıllık tarihi Zerzavan Kalesi’nde 9-12 Haziran’da düzenlenecek “2022 Uluslararası Gözlem Etkinliği” için başlattığı altyapı ve yol çalışmaları tamamlayarak alanı hazır hale getirdi.

Konuklar için alan genişletildi

Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Türkiye’de gökyüzü gözleminin en iyi yapıldığı 10 noktadan birisi olarak kabul edilen tarihi Zerzevan Kalesi’nin alt kısımlarında 6 bin 250 metreküp malzeme ile dolgu yaparak alanı etkinlik için genişletti.

Yurt içi ve dışından gökbilim meraklılarının bir araya geleceği etkinlik için ekipler, çadır ve stantları için genişletti.

Belirlenen alanlara oturma bankları ve çöp kovaları yerleştirildi

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Zerzevan Kalesi’nde çevre düzenleme çalışmaları kapsamında belirlenen alanlara oturma bankları yerleştirdi, alanın yeşillendirme çalışmasını yürüttü ve tarihi alanda oluşacak çevre kirliliğini önlemek için çöp kovaları yerleştirdi.

Ekipler, Zerzevan Kalesi’nin etrafında uzayan yabancı otları da biçerek çevre temizliğini tamamlayarak alanı etkinliğe hazır hale getirdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri ise çöpleri toplayarak alanın temizliğini yaptı.

Sağlık Daire Başkanlığı ise halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek, yakarca (tatarcık), kene vb. vektör (taşıyıcı) ve akrep gibi zararlı popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması, bu gibi vektörlerden ve zararlılardan bulaşabilecek hastalıkların önlemesi amacıyla ilaçlama çalışması yürüttü.

DİSKİ altyapı çalışmalarını tamamladı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü Zerzevan Kalesi’nde altyapı çalışmalarını tamamladı.

DİSKİ, kullanma ve içme suyu için Aşağıkonak Mahallesi’nde yer alan kuyudan tarihi alana kadar 2 bin 800 metre su şebeke hattı oluşturdu.  Zerzevan Kalesi’ne 10 metreküplük su toplama deposu inşa eden ekipler, çalışmayla suyu seyyar ve mevcut lavabolara ulaştırıldı. Oluşturulan fosseptik ile atıksu sorunu çözüme kavuşturuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.