DOLAR
32,5153
EURO
34,8139
ALTIN
2.426,22
BIST
9.699,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Advert

Bismil’de 1’ci Karne Şenliği Kutlandı (VİDEO)

Bismil’de 1’ci Karne Şenliği Kutlandı (VİDEO)
17.06.2022 04:25 | Son Güncellenme: 17.06.2022 10:16
585
A+
A-

Bismil Belediyesi karne gününü şenlikle kutladı. Düzenlenen Karne Şenliği etkinliği Bismil halkı tarafından yoğun ilgi gördü.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen karne şenliği millet bahçesi Dicle kapısı anfi alanında gerçekleşti.

Yoğun katılım sağlanan programda karne alacak çocuklara farklı sosyal aktivite imkanları sunularak yüz boyama, animasyonlar, mini konser ve çocuk sineması gösterimi ile keyifli dakikalar yasandı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte hem çocuklar hem de yetişkinler doyasıya eğlendiler. Program sonunda katilim gösteren aileler millet bahçesi park alanında eğlenceye devam ettiler.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince çocuklarımız için kültürel aktivitelerin devam edeceğini dile getirerek tüm çocuklara yeni eğitim öğretim yılı öncesinden güzel bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu.

Bismil Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Akyol

Düzenlenen program hakkında bilgi veren Bismil Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Akyol:

”Bu hafta 2021-2022 eğitim öğretim yılı bittiği bir hafta olacak. Dolayısıyla Kaymakamımız Enver Hakan Zengince ‘nin talimatlarıyla ve kültür müdürlüğümüzün bu programı hazırlamasıyla karne alacak çocuklarımıza hediye vermek istedik.

Bu tür etkinliklerimiz sahada devam edecektir. İnşallah Bismil halkına, çocuklarımızla, büyüklerimizle herkesin hoşnut olacağı farklı güzel etkinliklerle inşallah buluşturacağız.

Programın yoğun olması bizleri memnun etti. İnşallah Bismil halkı da memnun kalmıştır.

Öğrencilerimize değişik ikramlar verdik. Meyve suyu, pamuk şekeri, balon vb. ikramlar verdik. Animasyon gösterileri yapıldı, palyaçolarımız etkinlikleriyle çocuklarımızı eğlendirdiler. Bunun dışında farklı etkinlikler, konserlerde yapıldı. Hatta şuan akabinde çocuklarımız sinema filmi izliyor.” dedi.

Bismil Tepe Mahallesi Tepe Ortaokulu İmam Hatip Müdürü ve Bismil Kızılay Şube Başkanı Necmi Gültekin

Programa katılan ve programın devam etmesini söyleyen Bismil Tepe Mahallesi Tepe Ortaokulu İmam Hatip Müdürü ve Bismil Kızılay Şube Başkanı Necmi Gültekin:

“Bu tür programların devamı olması gerekiyor.
Yani bu güne kadar zaten Bismil’de bu tür etkinliklerin olmaması bizim öğrencilerimiz adına, geleceğimiz adına büyük bir eksiklik. Bu etkinliklerinden ziyade velilerimizin de yani Bismilli vatandaşların deşarj olabileceği alanlara gerçekten ihtiyaç duymaktadır. Bismil’de böyle bir millet bahçesinin olması büyük bir avantajdır. Buranın yapımında emeği olan kaymakamımıza şükranlarımızı vatandaşlar adına sunmak istiyorum.

Bu etkinliklerin devamı gerekiyor. Bismil’de bazı çalışmalar eğitim alanında yapıldı ama birincide kaldı. Birinci de değil de, Ellinci karne şenliği olarak, sürekli dolu dolu yaşanarak öğrencilerin hakikaten şenlik havasında geçirebilecek şekilde yaşaması öğrenciler için önemlidir.” diye ifade etti.

Mehmet Bozan

Programa katılan Mehmet Bozan şunları söyledi:

Program çok geç oldu ve daha öncesinden yapılması gereken şeylerdir bunlar. çocukların karne sevinci tabi bizleri de sevindiriyor. gelecekte de bunların olmasını bekliyoruz. fakat ikramların verildiği vakit dört taraftan dağıtılsa da yığılma olmasın.”

Soldaki Şevin, Sağdaki Helbest

karne alacak öğrencilerden şenliğe katılan Şevin:

Etkinliği beğenmedim. Bize sandalyeler verdiler herkes sandalyelere çıkıyordu. Çocuklardan çok veliler vardı ve onlar bizi önümüzde olup önümüzü kesiyordu biz seyredemiyorduk. Suları kafamıza atıyorlardı ıslanıyorduk.

Eğlendik ama çocuklar önümüze geçip video çekiyordu bizde yapamıyorduk.” dedi.

Yunus Emre Gündüz

Yedinci sınıf öğrencisi Yunus Emre Gündüz:

”Gösteri iyiydi de çocuklar eziliyordu, bazı çocuklar kayboluyordu. Keşke Belediye yerleri ayrı düzen yapsaydı çocuklar bir yana ebeveynler bir yana olsaydı.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.