DOLAR
32,5170
EURO
34,7952
ALTIN
2.427,66
BIST
9.710,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Advert

Çocuk’ta İslami Şuur (2)

Bismillahirrahmanirrahim

‘Şüphesiz ki, Allah katında canlıların en şerlisi ilahi gerçekleri düşünüp anlamayan o sağırlar ve dilsizlerdir.’(Enfal /22 Ayet)

‘Evleriniz’de size okunan Allah’ın âyetleri ve hikmet düstûrları üzerinde çalışın ve bunlardan gerekli dersi alın. Şüphesiz Allah, her şeyin bütün inceliklerini bilir ve her şeyden hakkıyla  haberdârdır.’ (Ahzab/34 Ayet)

     Yukarıdaki ayetlere baktığımızda Kuran-ı Kerim’in  birçok yerinde araştırmaya dayalı ayetlere ulaşırız. Yüce kitabımız bizi düşünmeye sevk ediyor. Ama biz ne yapıyoruz, çocuklarımıza dini eğitimler verirken sadece anlatıyoruz. Örneğin; çocuğumuza namaz kıl, oruç tut vb. şeyler. Çocuklar ibadetleri yerine getirirken çoğunlukla ya ebeveynlerin korkusuyla ya da sosyal çevrenin baskısıyla yerine getirmeye çalışır. Bu  ibadetleri çocuklar korku ile yaptığı için ibadetleri sevmekten ziyade, ibadetlerden nefret etmeye başlar. Çocuklara yapılan bu baskılar sonucu çocuklar bu ibadetleri sadece bir yük olarak görmeye başlar ve yavaş yavaş ibadetlerini yapmamaya sevk eder, sonrası; yalana başlar ve bu da daha çok hata yapmasına sebep olur. 

            Bunun için ebeveynlerin ibadetleri çocuklarına öğretirken o ibadet’in niçin yapması gerektiğini anlatması lazım ve onu, bulunduğu yaşa göre düşündürmeye ve araştırmaya yöneltmesi lazım ki bu işin kaynağından beslensin.

Selam ve dua ile…

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.