DOLAR
32,3157
EURO
35,1159
ALTIN
2.292,25
BIST
9.058,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Zaho Saldırısının Failleri Her Kimse Mutlaka Açığa Çıkarılmalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Zaho Saldırısının Failleri Her Kimse Mutlaka Açığa Çıkarılmalı
A+
A-

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Irak Kürdistan’ın Zaho şehrinde 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınayarak gerçeğin bütün yönleriyle açığı çıkması için herkesi üzerine düşeni yapmaya çağırdı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Zaho kenti kırsalında Perex köyünde 9 sivilin hayatını kaybettiği bir çok kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yapıcıoğlu, saldırıda hayatını kaybeden sivillere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifa temennilerinde bulundu.

Saldırıyı, “vahim” ve menfur” bir hadise olarak niteleyen Yapıcıoğlu, saldırıyla ilgili çeşitli iddiaların olduğunu hatırlattı.

“Saldırının failleri her kimse mutlaka açığa çıkarılmalı”

Saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu sivillerin katledildiğini belirten Yapıcıoğlu, “Bu katliamı kim, hangi amaçla ve vasıtayla yapmış olursa olsun bunu şiddetle kınıyoruz. Hakikatin bütün yönleriyle açığı çıkması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.” dedi.

Saldırıda ağır yaralananların da bulunduğunu, ölü sayısının artmaması için dua ettiklerini ifade eden Yapıcıoğlu, “Bu saldırının failleri ve sorumluları her kimse mutlaka açığa çıkarılmalı ve hak ettikleri şekilde cezalandırılmalıdır.” çağrısında bulundu.

“Adalet hâkim olsa bölgemiz bu çatışmalardan kurtulur ve bir daha benzer şeyler yaşanmaz”

Yapıcıoğlu şunları söyledi:

“Çatışma süreci devam ettiği müddetçe maalesef bazen hiç kimsenin istemediği ve arzu etmediği sivil ölümler de oluyor. Adına ‘savaş’ denilen bu çatışmaların, çatışmalarda ölen veya zarar gören masum insanların savaşı olmadığı kesin. Eğer çatışma ve silah, bir hak arama metodu olarak kabul edilirse kabul edildiği müddetçe benzer olayların istenilmese de bundan sonrası yaşanması muhtemeldir. Adalet hâkim olsa, herkes hakkına razı olsa, karşısındaki kişinin de hakkını tanıma konusunda istekli, vicdanlı ve biraz cesur olursa ben inanıyorum ki bölgemiz bu çatışmalardan kurtulur ve bir daha benzer şeyler yaşanmaz. Fakat maalesef herkesin kendine ait doğrusu var ve kendi doğrusunu tahakkuk ettirmek için, belli bir noktaya ulaşmak için bazen birileri kendi ideolojilerine kurban edecek insanlar arıyorlar. Birileri kendi tahakkümlerini sağlamak için sivil de olsa insanları öldürmeyi kendilerine bir hak olarak görüyor veya bir kaza olduğunu belirterek olayın üzerini örtme haklarını kendilerinde görüyorlar. Eğer siyaset, insan merkezli değilse ister dış siyaset olsun ister iç siyaset olsun merkezinde insan yoksa ve adaleti gerçekleştirme hedefinden insanları uzaklaştırırsa o zaman acılar yaşanıyor ve yaşatılıyor. Ezilenlerinin çoğunluğu da masum siviller oluyor.”

 

 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.