DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Advert

HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanından Zara Konserine Sert Tepki (VİDEO)

HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanından Zara Konserine Sert Tepki (VİDEO)
29.07.2022 17:37 | Son Güncellenme: 02.08.2022 13:12
1.247
A+
A-

Yaz şenlikleri adı altında Bismil Terminalinde yapılacak Zara Konserine HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, düzenlenen konserlerin israf olduğu gerekçesi ile karşı çıktı.

Bismil Terminalinde gerçekleştirilecek konser öncesi HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez yaptığı açıklamada, ‘Bu tür konserler memleketimizin örf ve adetlerine yakışmadığını’ söyledi.

HÜDA PAR Bismil sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda ilçe başkanı Ali Bilmez:

“Bilindiği üzere bu ayın 31’inde ilçemizde zara konseri düzenlenecek, bizler HÜDA PAR olarak kesinlikle milletimizin istediği şeyler konusunda bu isteklere karşı değiliz (ki bu vatandaşlarımızın da istediği bir şey değildir). Fakat Bismil’de bu kadar sıkıntı varken bunca sıkıntının içinde yüzlerce lira paranın bu gibi bir şenliğe masraf edilmesinin bir anlamı yoktur.
Ülkemizde Ekonomik krizin yaşandığı ve başta hükumet olmak üzere vatandaşın ciddi sorunlar yaşadığı bu dönemde bu tür harcamaların belediye bütçesinden yapılmasını doğru bulmuyoruz.” dedi.

Açıklamasının devamında:

“Madem harcanacak para var öncelikle Bismil’in sokaklarının durumunu görmek gerek, Bismil’de mezbahane yok, bir araç muayene istasyonu yok ve buna benzer sorunlar var. Bu konuda ısrarcı olmamızın sebebi budur. Bunca para böyle bir şenliğe harcanacağına Bismil’in binlerce fakir fukarası var, yetimler ve dualar var ki bu paralar bu insanlar için geliyor, gidip onları tespit etsinler ve onların ihtiyaçlarını gidersinler. Yahut sokak hayvanlarına harcasınlar. Bunu her kim yapıyorsa ki düzenleyici olarak kaymakamlık ve belediye görünüyor bu yapılan yanlıştır. Ve biz bu yanlışlara dur diyoruz yapmayın vebaldir ve bu vebalin altından ne biz ne siz kalkamazsın. Bu tür etkinlikleri hükumet veya bakanlık yapıyorsa bundan vazgeçsinler ve iptal etsinler. Bu tür konserler memleketimizin örf ve adetlerine yakışmıyor. Halkımızdan da bu tür şenliklere teveccüh etmemelerini istiyoruz.

Belediye ve kaymakamlık bu halkın asıl sorunlarına eğilsinler onları çözmeye çalışsınlar bizler de bu halkın sorunlarının çözümü için onlara yardımcı olalım elimizden geleni yapalım. Ama bu tür bir etkinliği asla tasvip etmiyoruz ve protesto ediyoruz.” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.