DOLAR
32,4781
EURO
34,9319
ALTIN
2.435,57
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Advert

Diyarbakır’da KPSS Adayları: Sınav İptal Olana Göre Daha İyi Ve Kolaydı

Diyarbakır’da KPSS Adayları: Sınav İptal Olana Göre Daha İyi Ve Kolaydı
A+
A-

Kamu Personel Seçme Sınavı’na giren Diyarbakırlı adaylar, sınavın iptal olana göre daha kolay olduğunu belirterek sonuçlardan ümit var olduklarını ifade etti.

Lisans düzeyinde Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına ilk defa atanacaklar için yapılan KPSS’nin ilk oturumu tamamlandı.

 

Adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 31 Temmuz 2022’de düzenlenen ve iptal edilen 2022-KPSS Lisans oturumlarının ilki Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunu bitirdi.

Ömer Eremsayın

Sınav sonrası duygu ve düşüncelerini paylaşan adaylardan İlahiyat mezunu Ömer Eremsayın, “Sınav, iptal olana göre özellikle Türkçe ve genel kültür sorularında daha iyi ve kolaydı. Nasip olursa bizlerde atanan hocalarımız gibi öğretmen olmak istiyoruz. Her öğrenci veya adayda olduğu gibi çalışma sürecinde yoğun efor sarfettik, ister istemez zorlandık, bıkıp sıkıldığımız zamanlar oldu. Allah nasip etmişse olacaktır inşallah.” dedi.

Ömer Halit

İnşaat mühendisliği bölümünden bu sene mezun olan Ömer Halit, okulu bitirirken aynı zamanda dershaneye gitmeden sınava hazırlandığını belirterek “Hazırlık sürecinde zamana bağlı olarak denemeler çözmeye çalıştım. Yani bir bakıma hazırlık olarak sınava girdim. Ümidim yok ama hedefimde inşaat mühendisliği var. Bunda da alım puanları çok yüksek, memur olabilmek için en az 1-2 yıl hazırlanmam lazım.” ifadelerini kullandı.

Veysel İlhan

“Sınavın iptal olması bizi bayağı yıprattı”

Dicle Üniversitesi Hemşirelik bölümü öğrencilerinden Veysel İlhan, sınava girme amacının hem deneyim hem de 2 yıl geçerliliğini kullanabilerek direkt atanmak olduğunu söyledi.

İlhan, “Tek temennim ilk sınav gibi bir skandalın yaşanmamasıdır. Matematik ve Türkçe YKS zamanından ailemin eğitim yönünde verdiği emekten kaynaklı olarak iyiydi. Sadece Türkçe’de uzun zamandır kitap okumadığımdan bayağı vaktimi aldı. Onun dışında genel kültür ve tarih iyiydi. Coğrafyam kötü olduğundan cevapları salladım.” şeklinde konuştu.

Daha önce girdiği sınavlara da değinen İlhan, “Daha önce KPSS ortaöğretime girmiştim. İyi puan gelmesine rağmen tercih vermemiştim. İptal olan sınava geç kaldığımdan girememiştim. Çıkan sorulara baktığımda bu sınavla Türkçe ve matematik alanında pek bir fark göremedim.” diye belirtti.

Arzu Kurtay

Yaklaşık 7 yıldır atanmayı bekleyen Ziraat Mühendisliği mezunlarından Arzu Kurtay ise “Sınavım diğer sınava oranla gayet güzel geçti.  Ziraat Mühendisliği bölümünden 2015 mezunuyum. O zamandan beri atanmaya çalışıyorum. Bayağı bir çalıştık. Özellikle sınavın iptal olması bizi bayağı yıprattı.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.